Backpack thriller The Ritual is dé Netflix Original voor avonturiers

Als avonturier ontkom je er niet aan om Netflix Original The Ritual te kijken. De backpack thriller is vanaf 9 februari wereldwijd te zien op Netflix en zit vol hiking horror.

The Ritual is gebaseerd op het gelijknamige boek van de Engelse schrijver Adam Nevill. Het verhaal gaat over vier Britse vrienden die een lange hike maken in de Zweedse wildernis. Een van heen breekt onderweg zijn enkel, dus besluit het viertal een stuk af te snijden en een andere route door het bos te nemen.

Trailer The Ritual belooft veel, maar geeft weinig weg

De Scandinavische natuur is indrukwekkend, maar al snel blijkt het bos vol duisterheden te zitten. Wat het gevaar precies is, wordt gelukkig nog niet duidelijk in de trailer. Wel is bekend dat de Noordse mythologie een rol van betekenis speelt in de film.

Als je de trailer hebt gezien, is het geen verrassing dat The Ritual onder het genre horror valt. Het concept van de Netflix Original – lopen door een horrorbos – doet dan ook denken aan The Blair Witch Project, de welbekende horrorfilm uit 1999 die met een budget van 22 duizend dollar bijna 250 miljoen dollar opbracht.

‘Spannendste Netflix Original ooit’

Het budget van The Ritual ligt een stuk hoger, maar de cast bestaat naast Rafe Spall (Prometheus) en Robert James-Collier (Downton Abbey) uit niet al te bekende acteurs. De film is geregisseerd door David Bruckner, bekend van horrorfilms als The Signal en V/H/S.

Of er een vergelijkbaar succes wordt behaald als The Blair Witch Project is de vraag, maar verschillende filmmedia verwachten in ieder geval een van de spannendste Netflix Originals ooit.

the ritual, netflix original, horror, backpack thriller, hiking

‘They should have gone to Ibiza’

Dan nog een opmerkelijk feit over de tagline. Oorspronkelijk luidde deze: ‘They should have gone to Vegas’. Maar vanwege de schietpartij vorig jaar in Las Vegas, is deze veranderd in ‘They should have gone to Ibiza’.

Reageer op artikel:
Backpack thriller The Ritual is dé Netflix Original voor avonturiers
Sluiten