Drama: Leak onthult hoe Disney The Rise of Skywalker zelf om zeep hielp

The Rise of Skywalker is een controversiële film. Na The Last Jedi was het al een onmogelijke opdracht om de Star Wars trilogie weer op de rails te krijgen, en nu blijkt uit vermeende leaks dat Disney achter de schermen ook een hoop drama heeft veroorzaakt.

⚠️Ten eerste: Dit artikel staat vol spoilers voor Star Wars: The Rise of Skywalker. Heb je de film nog niet gezien maar ben je dat wel van plan? Dan adviseren we je snel weg te klikken.De leak der leaks

Laat ons voorop stellen dat we het hier over een leak hebben van een semi-anonieme bron, geplaatst op Reddit. Op het moment van schrijven heeft nog niemand de inhoud kunnen fact-checken.

Gezien de details die de afgelopen maanden naar buiten zijn gekomen lijkt alles te kloppen, maar het blijven geruchten. Neem wat hieronder staat dan ook met een grote korrel zout.

Drama achter de schermen bij The Rise of Skywalker

Een moderator van de subreddit r/SaltierThanCrait, waar fans de nieuwe trilogie bekritiseren, plaatste woensdagavond een opvallende post. De gereputeerde Redditor beweert een bron te hebben gesproken die “intensief betrokken was bij de productie van The Rise of Skywalker,” namens een productiebedrijf.

Dat levert intrigerende anekdotes op, die eindelijk een vermeend beeld scheppen van wat er allemaal is gebeurd achter de schermen. We wisten alleen al door het continu eruit gooien van regisseurs dat het de afgelopen jaren bij Lucasfilm allesbehalve van een leien dakje ging, maar wat deze leaker beweert gaat nog veel verder.

Je kunt alle bullet points van het gesprek op je gemakje hier lezen, maar we vatten de ‘hoogtepunten’ hieronder voor je samen.

Bemoeienis van Disney

Ten eerste zou J.J. Abrams ingeschakeld zijn door Disney CEO Bob Iger, maar botste de studio al snel met de regisseur:

“Disney vond fanservice belangrijker dan plotontwikkeling, en drong daar ook op aan. De versie van The Rise of Skywalker van Abrams zou naar verluidt anders zijn dan de film die we in de bioscoop hebben gezien, vanwege de bemoeienis van Disney.”

De versie van J.J. Abrams

Volgens de bron voelde Abrams zich uiteindelijk dan ook “devastated and blindsided” toen hij het eindproduct te zien kreeg. Hij had “minder creatieve controle over de film dan hem beloofd was, en zijn versie was 3 uur en 2 minuten lang, waar de officiële versie 2 uur en 22 minuten duurde.”

In de versie van J.J. Abrams waren naar verluidt veel van de plotholes waar recensenten over vielen opgelost. Finn wilde Rey vertellen dat hij de Force on voelen, Rose zou een “betekenisvollere verhaallijn” krijgen en de transformatie van Kylo Ren naar Ben was beter uitgewerkt met meer scènes.

Ook zou de regisseur tegen de kus tussen Ben en Rey zijn, wat een idee was van Disney. De scène met de stemmen van Jedi zou ook in de eerste instantie vergezeld zijn van daadwerkelijk beeld, waarbij onder andere Samuel L. Jackson’s Mace Windu en Ewan McGregor’s Obi Wan Kenobi als een soort barrière Rey beschermenden tegen de Sith.

#releasetheabramscut

Maar goed, we gaan er waarschijnlijk nooit achter komen of al deze details kloppen. Aan de andere kant: vergelijkbare leaks rondom Star Wars en Game of Thrones bleken in het verleden vaak wel te kloppen. Het complete verhaal van The Rise of Skywalker stond bijvoorbeeld al maanden geleden op Reddit.

Ondertussen hebben diehard fans hun hooivorken er al bij gepakt op Twitter. Daar eist men met de hashtags “#releasetheabramscut” en “#releasetheJJcut” dat Disney de versie van J.J. Abrams uitbrengt…

⚡️Lees ook: Kenobi: Check deze zeer indrukwekkende Star Wars fanfilm

Reddit

Reageer op artikel:
Drama: Leak onthult hoe Disney The Rise of Skywalker zelf om zeep hielp
Sluiten