The Resistance Fighter-trailer: brute oorlogsfilm over epische missie

Fans van oorlogsfilms hebben een mooi jaar achter de rug. Midway, 1917, Da 5 Bloods en recenter The Outpost maakten stuk voor stuk indruk. In augustus kun je hopelijk een nieuwe topper aan dat rijtje toevoegen: The Resistance Fighter.

Dat is een Poolse film over de Tweede Wereldoorlog. Om de Opstand van Warschau te vieren wordt de Poolse thriller nu ook internationaal uitgebracht. De Opstand van Warschau was de grootste operatie van het Europese verzet. De gewapende opstand werd uitgevoerd door het Poolse verzetsleger Armia Krajowa.

The Resistance Fighter

Maar goed, terug naar The Resistance Fighter. De Poolse titel van de oorlogsfilm is Kurier, wat letterlijk vertaald neer zou komen op The Messenger. The Resistance Fighter is ongetwijfeld alsnog gekozen als naam met marketing als reden.

De film vertelt het waargebeurde verhaal van de Poolse oorlogsheld Jan Nowak-Jeziorański. Hij werkt als koerier voor het Poolse verzet. Zijn missie? Boodschappen van het verzet naar de Poolse overheid brengen, die gevlucht is naar Londen. Logischerwijs doen de nazi’s er alles aan om Jan tegen te houden.

Opgejaagd door alle geheime diensten van de Axis Powers, wordt hij Polen uit gesmokkeld op een missie om zijn weg naar Londen te vinden met informatie die de uitkomst van de oorlog voorgoed kan veranderen.

Op het puntje van je stoel

De makers beloven een “meeslepende oorlogsthriller die je continu op het puntje van je stoel houdt.” Philippe Tlokinski speelt de hoofdrol. De cast bestaat verder onder andere uit Julie Engelbrecht, Bradley James, Martin Butzke, Nico Rogner, Patricia Volny, Jan Frycz en Tomasz Schuchardt.

Namen die je nu waarschijnlijk nog niks zeggen, maar die hopelijk in augustus wel indruk weten te maken. De oorlogsfilm is geregisseerd door de Poolse filmmaker Wladyslaw Pasikowski. Hij heeft met films als Kroll, Psy 1-3, Bitter-Sweet, Operation Simoon, Reich, Jack Strong en Pitbull: Last Dog een hoop ervaring in het genre.

De film kwam vorig jaar al uit in de Poolse bioscopen. Wij moeten nog even geduld hebben. The Resistance Fighter komt namelijk op 4 augustus direct digitaal uit, zonder bioscooprelease. Check hieronder de eerste volledige trailer en Engelse poster!

The Resistance Fighter
(Afbeelding: Scorpio Studio)
Reageer op artikel:
The Resistance Fighter-trailer: brute oorlogsfilm over epische missie
Sluiten