The Queen’s Gambit trailer: Netflix onthult veelbelovende miniserie

Door de pandemie ligt half Hollywood op zijn gat. Het is dan ook maar de vraag hoe lang Netflix zijn barrage aan nieuwe films en series in stand kan houden. Gelukkig zit er nog genoeg moois in de pijplijn, waaronder de miniserie The Queen’s Gambit.

Een Netflix Original die gebaseerd is op het gelijknamige boek van auteur Walter Tevis.

The Queen’s Gambit

De regie is in handen van Scott Frank, die ook verantwoordelijk was voor topfilms als Minority Report en Logan. Hij heeft het script samen met Allan Scott (The Witches) omgetoverd tot serie.

The Queen’s Gambit is een coming-of-age-verhaal dat de werkelijke prijs van genialiteit aan het licht brengt. De jonge Beth Harmon (Anya Taylor-Joy) werd eind jaren vijftig verlaten en toevertrouwd aan een weeshuis in Kentucky.

Daar ontdekt ze een verbazingwekkend talent voor schaken terwijl ze verslaafd raakt aan kalmerende middelen die door de staat worden verstrekt om kinderen in toom te houden.

Achtervolgd door haar persoonlijke demonen en aangewakkerd door een cocktail van verdovende middelen en obsessie, verandert Beth in een indrukwekkend bekwame en glamoureuze outcast.

Ze is vastbesloten om de traditionele grenzen te doorbreken, die zijn vastgesteld in de door mannen gedomineerde wereld van competitief schaken.

Solide cast en releasedatum

De schaak-koningin wordt gespeeld door Anya Taylor-Joy. Hopelijk wordt The Queen’s Gambit beter gerecenseerd dan The New Mutants, de nieuwe X-Men film waarin Anya Taylor-Joy ook de hoofdrol speelt. Die scoort namelijk op het moment van schrijven slechts 30 procent op Rotten Tomatoes. Verder kun je haar onder andere kennen van Split en Glass.

Verder bestaat de cast onder andere uit Moses Ingram, Harry Melling (Harry Potter-films) en Chloe Pirrie uit The Crown.

The Queen’s Gambit belooft in ieder geval een verfrissende miniserie te gaan worden, tussen alle generiekere coming-of-age verhalen die Netflix rijk is. Zeker met zo’n cast en een indrukwekkende eerste teaser-trailer staat de Netflix Original er goed voor. Op 23 oktober gaan we ontdekken of The Queen’s Gambit die potentie ook echt waar gaat maken.

Reageer op artikel:
The Queen’s Gambit trailer: Netflix onthult veelbelovende miniserie
Sluiten