The Platform: Netflix toont absurde horror-thriller over verticale gevangenis

Maak kennis met The Platform, een absurde horror-thriller die zeer binnenkort op Netflix belandt.

Netflix ontdekte door het Duitse Dark de kracht van anderstalige content. Al snel volgden meer hits, zoals La Casa de Papel en ons eigen Undercover. Europese productiehubs werden meteen opgezet, achteraf gezien precies op tijd voor het quota waaraan Netflix binnenkort ook in Nederland moet gaan voldoen.

The Platform: verticale gevangenis

Op 20 maart is het tijd voor een nieuwe potentiële hit, dit keer uit Spanje. Regisseur Galder Gaztelu-Urrutia levert dan een nieuwe film af voor Netflix, het mysterieuze The Platform. Of, zoals de film in het Spaans heet, El Hoyo.

Het concept is intrigerend: The Platform gaat over een verticale gevangenis, waarin de mensen die bovenin leven al het voedsel krijgen. Het is genoeg eten voor de hele gevangenis, maar die mensen kunnen zelf beslissen hoeveel ze naar beneden laten vallen. Ze kunnen zichzelf ook helemaal volvreten en de rest laten verhongeren.

Kijkers maken kennis met Goreng, gespeeld door Ivan Massagué. Hij is een gevangene die net is gearriveerd op The Platform. Hij stapt binnen op het niveau van de oude man Trimagasi, die de nieuwkomer alle regels uitlegt: alle niveau’s van de verticale gevangenis worden op willekeurige wijze toegewezen aan nieuwkomers.

Overleven en release

De gevangenen die bovenin belanden kunnen als koningen leven, terwijl de ondersten moeten vechten voor hun leven. Goreng kan het in de eerste instantie allemaal niet geloven, maar moet al snel een beroep doen op zijn instincten om te overleven. Vervolgens ontstaat er een strijd die volgens de trailer terug gaat naar de kern van wat het betekent om mens te zijn.

Trailer ja, want Netflix heeft een volledige trailer gedropt voor The Platform. De horror-thriller komt op 20 maart naar de streamingdienst. Het is even afwachten of regisseur Galder Gaztelu-Urrutia meer dan een gimmick weet af te leveren, maar hij heeft in ieder geval een volstrekt origineel concept in handen. Een soort Snowpiercer, maar dan anders.

Reageer op artikel:
The Platform: Netflix toont absurde horror-thriller over verticale gevangenis
Sluiten