Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 6 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

The Pharmacist: Netflix scoort opnieuw met ijzersterke true crime serie

Netflix blijft ijzersterke true crime serie na true crime serie droppen. Van The Devil Next Door en The Confession Killer tot Stranger: de afgelopen maanden volgden de toptitels in het geliefde genre elkaar in een rap tempo op. Nu is het tijd voor de volgende hit: The Pharmacist.

The Pharmacist

Dat is een nieuwe true crime docuserie die sinds deze week op Netflix staat. De docuserie bestaat uit vier afleveringen en verovert nu al het internet. Na het kijken van The Pharmacist snap je meteen waarom: het verhaal is zo twisted dat je direct erover wilt praten met anderen. Dit is namelijk geen doorsnee misdaadverhaal.

De nieuwe Netflix Original volgt het verhaal van Dan Schneider. Hij is een apotheker uit Louisiana. Wanneer zijn zoon tijdens een uit de hand gelopen drugsdeal vermoord wordt, besluit de vader zelf op onderzoek uit te gaan. Zijn missie? De moordenaars van zijn zoon opsporen, met gerechtigheid als doel.

The Pharmacist
De zoon van Dan (Bron: Netflix)

FBI, drugs en meer

Volgens Dan doet de politie veel te weinig, met een houding van ‘boontje komt om zijn loontje’. Je raadt het al: de woedende vader ontdekt al snel dat de dood van zijn zoon slechts een klein puzzelstukje is in een veel grotere misstand.

Een groot aantal tieners uit zijn omgeving zijn verslaafd aan drugs die vanuit een onverwachte hoek op de markt worden gebracht: een collega van Dan, oftewel, een andere apotheker. Hij zet alles op alles om de situatie aan het licht te brengen, maar wanneer de FBI betrokken raakt dreigt alles in het honderd te lopen.

Netflix scoort

Het is een bizar verhaal dat je gezien moet hebben, juist omdat The Pharmacist in tegenstelling tot veel genregenoten ook emotionele diepgang biedt. De eerst recensies liegen er in ieder geval niet om: The Guardian geeft de docuserie maar liefst vier sterren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Pharmacist: Netflix scoort opnieuw met ijzersterke true crime serie
Sluiten