Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 22 mei 2020

De eerste trailer voor Netflix’s grote zomer-blockbuster: The Old Guard

Wat actiefilms betreft heeft Charlize Theron een aantal mooie jaren achter de rug. Van Mad Max en Fast & Furious 8 tot de vrouwelijke versie van John Wick in het ondergewaardeerde Atomic Blonde. Nu is het tijd voor The Old Guard op Netflix.

Charlize Theron nam vorig jaar even pauze van de actiefilms en schitterde in de rom-com Longshot en Oscar-kansmaker Bombshell. Voor Netflix keert ze nu terug naar de actiefilms met The Old Guard, een fantasyfilm waarvan nu een eerste brute trailer is verschenen.

Netflix presenteert The Old Guard

De actrice speelt de leider van een groep onsterfelijke huurlingen. Ze moeten vechten om in de schaduwen te blijven, want het lijkt erop dat hun bestaan op het punt staat om openbaar te worden.

Verder weten we nog verrassend weinig over het plot, maar de eerste trailer ziet er veelbelovend uit. We zien de groep in de vechtmodus, inclusief nieuwkomer Nile, gespeeld door Kiki Layne. Het feit dat de huurlingen onsterfelijk zijn wordt handig gebruikt voor flashbacks, waarmee er door de tijd wordt gereisd. Ook vierhonderd jaar geleden leefden de huurlingen immers al.

Bekende gezichten

Op een gegeven moment zien we zelfs het Engeland van de Middeleeuwen voorbij komen. En oh ja, vergeet Chiwetel Ejiofor niet als slechterik, met een schitterend Brits accent. Hij wordt geholpen door een personage dat gespeeld wordt door niemand minder dan Harry Melling. Een naam die je misschien niet zoveel zal zeggen, tot je de acteur Googelt.

Hij speelde in de Harry Potter films namelijk Dudley Dursley, of in het Nederlands Dirk Duffeling. Je weet wel, het dikke vervelende ‘broertje’ van Harry Potter aan het begin van de filmreeks.

Release en trailer

The Old Guard wordt geregisseerd door Gina Prince-Bythewood. Het script is in handen van Greg Rucka, die zijn gelijknamige strip adapteert voor Netflix. De film komt op 10 juli naar de streamingdienst. Eindelijk weer een zomer-blockbuster waarbij je niet bang hoeft te zijn voor uitgestelde releases…

The Old Guard Netflix trailer
(Afbeelding: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De eerste trailer voor Netflix’s grote zomer-blockbuster: The Old Guard
Sluiten