The Old Guard-regisseur onthult welke Marvel-films haar inspireerden

The Old Guard, met Charlize Theron en Marwan Kenzari, is een nieuwe Netflix-film over een groep superhelden. Ditmaal niet van Marvel, al was die franchise wel de inspiratiebron voor regisseur Gina Prince-Bythewood.

The Old Guard krijgt overwegend goede kritieken en is al bijna een week lang de best bekeken film op Netflix. De film is gebaseerd op een reeks stripboeken van schrijver Greg Rucka en illustrator Leandro Fernandez. Twee Marvel-films hebben geleid tot de inspiratie voor meer gelaagdheid in de film.

Marvel-films ter inspiratie voor The Old Guard

The Old Guard wordt geregisseerd door een zwarte vrouw, Gina Prince-Bythewood. Met Kiki Layne als Nile Freeman heeft een zwarte vrouw ook een leidende rol. De Netflix Original belicht daarnaast ook nog een homoseksuele relatie tussen twee onsterfelijke soldaten, Marwan Kenzari als Joe en Luca Marinelli als Nicky. De regisseur refereert hier zelf naar in een interview met Collider. “Zonder Black Panther was me dit nooit gelukt.”

Gina Prince-Bythewood prijst de manier waarop Marvel de filmwereld een diversiteitsboost heeft gegeven. Daarbij noemt ze de films Black Panther en Logan in het bijzonder.

‘Black Panther heeft de cultuur veranderd’

Black Panther heeft de cultuur veranderd, voor 100 procent”, zegt Gina Prince-Bythewood. “Het is geweldig dat Marvel het superheldengenre gecompliceerder heeft gemaakt. Regisseurs krijgen de kans om spektakel te combineren met kleine verhalen. Zo hebben Logan en Black Panther veel betekend voor respectievelijk de LGBT-gemeenschap en zwarte gemeenschap. Bij beide films moest ik huilen.”

De twee Marvel-films hebben haar naar eigen zeggen geïnspireerd tijdens het maken van The Old Guard. “Ik wilde ook een groep helden neerzetten waarmee onderdrukte mensen of minderheidsgroeperingen zich kunnen identificeren. De krachtige zwarte vrouw Nile en de romance tussen Joe en Nicky zijn daar de vruchten van.”

Marwan Kenzari naast Charlize Theron

Charlize Theron is co-producer van de film en vertolkt de hoofdrol. De Mad Max-actrice is de leider van een groep onsterfelijke soldaten, die hun onsterfelijkheid geheim moeten houden. Ze nemen het op tegen een vijand die achter hun onsterfelijkheid is gekomen en de krachten van het gezelschap wil kopiëren. Lees hier meer over de film en de rol van de Nederlandse acteur Marwan Kenzari.

Check ook: Valkyrie eerste van meerdere LGBTQ-superhelden in Marvel Phase 4

Reageer op artikel:
The Old Guard-regisseur onthult welke Marvel-films haar inspireerden
Sluiten