The North Face nam ons mee naar Tomorrowland Winter en dat werd een episch wintersportavontuur

Tomorrowland zul je ongetwijfeld kennen. Het ongekend populaire festival trok vorig jaar 400.000 bezoekers en is sinds de eerste editie in 2005 een begrip binnen de wereld van elektronische dance muziek. Dat heeft natuurlijk te maken met de ongekende line-up, maar Tomorrowland is veel meer dan dat. Het is een ervaring vol fantasy. Dat concept leent zich uitstekend voor een wintereditie en dus verhuisde het hele circus naar de Alpe d’Huez.

Een festival van dit formaat en diversiteit, maar dan middenin een skigebied. Dat klinkt als een knotsgek idee. Logisch, want dat is het ook. Toch zette de organisatie het plan door en dit jaar was het dan zover. Toen we het lazen kregen we meteen flashbacks naar de Fire Festival documentaire van Netflix. “Hoe ga je zo iets groots op zo’n locatie goed laten werken?” The North Face bood ons aan om dat zelf te gaan ontdekken en natuurlijk was ons antwoord een volmondig ‘ja!’

The North Face is namelijk nauw betrokken bij dit ambitieuze festival. Het outdoormerk deelt diezelfde passie voor muziek en avontuur. Net als Tomorrowland daagt The North Face je uit om nieuwe dingen te ontdekken en het avontuur aan te gaan. Samen verdiepen ze de band tussen avontuur en muziek met een spectaculair festival. Het is dan ook niets minder dan logisch dat ze elkaar gevonden hebben voor deze bijzondere wintereditie.

Tomorrowland, maar dan in de sneeuw

Dit avontuur wilden we natuurlijk niet missen en dus stapten we vol goede moed in het vliegtuig naar Lyon. vandaar was het nog een uurtje of twee rijden naar Alpe d’Huez. Bij die naam denk je waarschijnlijk meteen aan wielrennen, maar als je in de winter naar boven rijdt, ontdek je dat het ook een skigebied is. De Pic Blanc is het middelpunt van dit gebied dat bestaat uit 240 kilometer piste, waaronder de langste piste van de Franse Alpen (18 kilometer).

Dit maakt Tomorrowland Winter perfect voor festivalgangers die graag skiën/snowboarden of skiërs/boarders die graag een festival bezoeken. Je skipas is inbegrepen bij het festival, dus je kunt van beiden genieten. Sterker nog, je toegangsbandje dient zowel als toegangsbewijs voor het festival, skipas en portemonnee. Dit is een mooi voorbeeld hoe Tomorrowland Winter het voor elkaar krijgt om het sportieve gedeelte en het festival samen te brengen.

De grootste artiesten midden op de piste

Het festival zelf is zoals je gewend bent van Tomorrowland. Een groot mainstage dat iedere avond het toneel is voor een overweldigende show. Zowel qua muziek, als show. De foto’s en video’s spreken voor zich. Daarnaast zijn er diverse tenten en kleinere locaties waar verschillende artiesten hun kunsten vertonen. Artiesten van het hoogste niveau welteverstaan, want de line-up deed absoluut niet onder voor de zomer editie. Martin Garrix, Armin van Buuren, Steve Aoki, Sunnery James & Ryan Marciano, Martin Solveig, Afrojack en als je de tijd hebt kunnen we nog wel even doorgaan.

Het festivalterrein is misschien kleiner waardoor er minder festivalgangers kunnen komen, maar verder heeft Tomorrowland Winter alle allure en magie die je gewend bent. Het is voor de wintersportliefhebber misschien wel een verbeterde versie van het bekendste dance festival. Als je een passie hebt voor muziek en sneeuw, dan komen die hier perfect samen. Er zijn zelfs stages op de piste. Zo stonden we op onze skischoenen te springen bij Steve Aoki terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelde. Een unieke ervaring.

www.filleroelants.be

Die skischoenen hebben we veel aan gehad, want ondanks alle grote artiesten, eten en drinken, zijn we behoorlijk actief geweest op de piste. Dat was vooral te danken aan The North Face. Ze haalden ons niet alleen naar Alpe d’Huez om van het festival te genieten. Nee, ze hebben er ook alles aan gedaan om onze sportieve kant te laten zien.

De nieuwe gear van The North Face

Dat begint natuurlijk met de juiste gear. Bij aankomst lag een volledige ski uitrusting voor ons klaar en die hadden we ook wel nodig. Het weer was niet altijd even goed, dus hoogwaarde kleding was een must om warm en droog te blijven. Daarom heeft The North Face FUTURELIGHT geïntroduceerd. ‘s Werelds meest geavanceerde, ademende en waterdichte outdoortechnologie.

Dit materiaal is ontwikkeld met innovatieve nanospinningtechnologie en damn! Dat doet zijn werk goed. Ondergetekende lag namelijk regelmatig vol in de Tiefschnee (daarvoor zometeen meer), maar alles bleef netjes droog. Toch heb je absoluut niet het idee dat je opgesloten zit in een waterdichte zak. De kleding ademt en zorgt dat je niet oververhit raakt. Zo kun jij je volledig concentreren op je skikunsten en dat we tijdens deze trip absoluut nodig.

Naast kleding maken is The North Face namelijk ook de sponsor van een aantal ongekend getalenteerde wintersporters. Dat zijn vooral winterse atleten die willen genieten van hun vrijheid en altijd op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen. Eén van hen Léo Slemett. Deze Fransman behoort tot de beste freeride skiërs ter wereld. Voor hem geen geprepareerde pistes, maar de ongerept natuur en kilo’s poedersneeuw.

Ploeteren door de tiefschnee

Ook Leo was aanwezig op Tomorrowland Winter en hij was daar niet alleen om te feesten. Léo was er ook bij om ons mee te nemen op een onvergetelijke skitocht buiten de gebaande paden. Uitgerust met een gps tracker (voor als we onder een lawine zouden komen) en in het bijzijn van twee skileraren gingen we naar boven voor een onvergetelijk avontuur.

Hieronder het bewijs dat Léo een belachelijk goede skier is:

Winning Run Léo Slemett – FWT19 Ordino Arcalís Andorra

Discover all official videos of the Freeride World Tour and experience the passion of Freeriding through the one and only Freeride Competition Series of the planet.

Ondanks dat het weer niet echt mee wilde werken (lees: stevige sneeuwval, veel wind en weinig zicht) gingen we onder het lintje door naar een kant van de berg die er nog maagdelijk bij lag. Onder toeziend oog van Léo ploeterde we ons een weg naar beneden. Door de barre omstandigheden en die tiefschnee die tot onze knieën kwam, werden onze ski kwaliteiten flink op de proef gesteld. Dit is toch echt wel even iets anders dan een strakke piste en dus ging het met vallen en opstaan.

Tomorrowland Winter kent geen grenzen

Dit klinkt misschien als een marteling, maar het tegendeel is juist. Dit soort uitdagingen maken je een beter skiër en het gevoel wanneer je heelhuids beneden aankomt is onbeschrijfelijk. Om over de adrenaline nog maar te zwijgen. Gelukkig konden we die energie meteen loslaten, want op de piste stond op dat moment Steve Aoki te draaien.

Tomorrowland is een festival op grote hoogte en zelfs op de berg gaat het feest gewoon door. Zo stonden we dus middenin een sneeuwbui op onze skischoenen te springen op de muziek van Steve Aoki. Vervolgens ski je weer verder naar beneden en zie je de eerste artiest het mainstage bestijgen. Het is die overgang van wintersport naar feesten naar wintersport en weer terug naar feesten die Tomorrowland Winter zo’n onvergetelijke en unieke ervaring maakt.

De ultieme wintersport vakantie

Dus mocht je alleen Tomorrowland in zomer niet genoeg vinden en ben je een fervent wintersporter, dan is dit een droom die uitkomt. Grote complimenten voor de organisatie en heel veel dank aan The North Face die deze epische wintersport voor ons mogelijk hebben gemaakt.

Fotografie // Mathis Dumas

Reageer op artikel:
The North Face nam ons mee naar Tomorrowland Winter en dat werd een episch wintersportavontuur
Sluiten