The North Face brengt het ‘Fantasy Ridge Jacket’ (1993) opnieuw uit

The North Face introduceert een nieuwe lifestyle-collectie die zich richt op de herintroductie van het ‘Fantasy Ridge Jacket’.

Deze jas is geïnspireerd op de originele, revolutionaire mountain GORE-TEX klassieker uit 1993. Voor de nieuwe lijn combineert het merk zijn kennis op het gebied van bergsport met vernieuwde iconische designs – speciaal ontworpen voor je urban avonturen.

De collectie vormt een eerbetoon aan wat bergbeklimmers ‘the last great problem’ noemen – een top die nog beklommen moet worden.

Fantasy Ridge is een nickname die de Britse klimmer Georgle Mallory toepasselijk gaf aan de Kangshung-zijde van de Mount Everest. Het beklimmen van deze zijde was zo gevaarlijk, dat men het pure fantasie vond om zelfs maar te denken dat je de top ooit zou halen.

De nieuwe lijn is ontworpen met de Fantasy Ridge in het achterhoofd en vormt een ode aan deze onbereikbare bergtop, met producten geïnspireerd door zijn eigen roots uit de nineties.

the north face, fantasy ridge jacket, gore-tex (1)

Kenmerkende items van de collectie zijn het 1990 Staff Fleece-jacket, de Staff Fleece-broek, Fine2-T-shirts en het originele 1992 Nuptse-vest. Elk item is verkrijgbaar in verschillende kleuren en heeft innoverende functionaliteiten.

De nieuwe collectie is sinds vandaag (20 februari) verkrijgbaar.

Reageer op artikel:
The North Face brengt het ‘Fantasy Ridge Jacket’ (1993) opnieuw uit
Sluiten