Alrik de Jong
Alrik de Jong Style 20 okt 2020

The North Face dropt iconische parka uit 1994 met nieuwe technologie

The North Face heeft de iconische Himalayan Parka uit 1994 nieuw leven ingeblazen. De donsjas is opnieuw gelanceerd in twee versies, met de retro-stijl van weleer en de technologie van nu.

Naast het fleece-jack Denali, de donsjas Nuptse en de tas Base Camp Duffel behoort de Himalayan Parka tot de grootste iconen van het outdoormerk. Onze persoonlijke voorkeur gaat uit naar het bekende geel-zwart of rood-zwart. Maar de nieuwe uitvoeringen van de expeditiejas zijn nu ook verkrijgbaar in andere kleuren.

The North Face 1994 Retro Himalayan Parka

In 1994 introduceerde The North Face de Himalayan Parka voor extreme expedities tussen de hoogste bergtoppen op deze wereld. De nieuwe versie is ademend, waterafstotend en heeft een isolerende donsvulling.

the north face retro 1994 himalayan parka

“Dit product beschermde me niet alleen tegen de kou. Het garandeerde mijn overleving op de koudste en hoogste plekken op aarde, waar alles onmenselijk en onmogelijk lijkt”, zei de Italiaanse Alpinist Simone Moro ooit over de jas. De 1994 Retro Himalayan Parka van The North Face heeft nu ook nog eens een upgrade gekregen.

FUTURELIGHT-technologie

De nieuwe versie van het icoon van The North Face biedt dezelfde authentieke technische mogelijkheden als het origineel, maar is voorzien van een subtiele make-over voor de moderne avonturier. De toevoeging van de ademende FUTURELIGHT-technologie maakt de jas geavanceerder dan het origineel uit 1994. Tegelijkertijd zorgt de duurzaam verkregen donsvulling van 700 cuin voor comfortabele warmte in de koude wintermaanden.

the north face retro 1994 himalayan parka

De Himalayan Parka van The North Face komt uit in de extreme expeditie-versie, waarvoor je 750 euro betaalt. Voor de mensen die niet van plan zijn de Mount Everest te beklimmen, is er een donsjas in dezelfde stijl voor 360 euro. De jassen zijn verkrijgbaar in een gele, rode, paarse, zwarte en grijze kleurvariant.

🏔 Check ook: Bergbeklimmer maakt om geniale reden een selfie bovenop de Mount Everest

Reageer op artikel:
The North Face dropt iconische parka uit 1994 met nieuwe technologie
Sluiten