Martyn de Jong
Martyn de Jong Media 3 aug 2016

‘The Night Of’ is dé misdaadserie om nu te kijken

Terwijl de halve planeet Stranger Things en Game of Thrones aan het kijken is, zijn er ook een hoop mensen die even niets omhanden hebben. Misschien wist je nog niet dat Suits weer begonnen is, net als Ballers, maar als je toe bent aan iets gloednieuws, dan is ‘The Night Of’ precies wat je nodig hebt. 

HBO lijkt weer een succesje in handen te hebben met hun nieuwe duistere misdaad drama. Niet alleen vinden wij het een noemenswaardig goede serie, ook IMdB tikt een keurige 9.1 aan. En dat terwijl de serie in Nederland nog geheel onder de radar vliegt.

The Night Of is een achtdelige miniserie en beschrijft de gebeurtenissen rondom een lugubere moord op een jongedame in New York. Student Naz Khan, treft haar dood aan na een onverwachte ontmoeting dat eindigde in een avond wild feesten en haar laatste adem.

Niet wetende wat haar is overkomen, vlucht Naz van de plek des onheils, waarna hij door een reeks onbenulligheden toch achter de tralies eindigt. Nu moet hij vanuit zijn cel zijn onschuld bewijzen, wat hem op zeer lastig wordt gemaakt door vooroordelen rondom zijn geloof, corruptie, bedreigingen en manipulatie.

Reageer op artikel:
‘The Night Of’ is dé misdaadserie om nu te kijken
Sluiten