Wat een beest! The Mountain verbreekt opnieuw een wereldrecord

Hafþór Júlíus Björnsson, beter bekend als The Mountain, kent geen grenzen. Hij pakt titel na titel en verbreekt record na record. 2018 was een fantastisch jaar voor de spierbundel uit IJsland, maar het is nog niet genoeg. De lat moet blijkbaar nog hoger gelegd worden en daarom gaat hij in 2019 gewoon door met het slopen van records. Ditmaal is het zijn eigen wereldrecord deadlift die hij verbroken heeft.

Dit deed hij gewoon lekker thuis in zijn eigen gym. Omringd door zijn trainingsmaatjes en met harde metal uit de speakers pompt hij zichzelf op voor deze monsterlijke prestatie. 473 kilo ligt er voor zijn neus en hij maakt geen gebruik van hulpmiddelen zoals een zogenaamd deadlift pak. Aangespoord door de keiharde metal en zijn vrienden slaagt The Mountain er in om de goed gevulde Elephant Bar op te trekken.

Hafþór Júlíus Björnsson verbreekt eigen wereldrecord

Het bewijs in de vorm van een video deelde hij via zijn Instagram account. Hierin zien we hoe Hafþór Júlíus Björnsson zijn vorige record van 472 kilo verbreekt. Hij doet dat dus met slechts een kilo, maar dat maakt de prestatie natuurlijk niet minder imposant. Ondanks de moeite zal dit record overigens niet in de officiële boeken verdwijnen. Daarvoor moet er iemand aanwezig zijn die controleert of alles klopt. Dat is hier niet het geval en dus is de recordpoging ongeldig.

HUGE PR 1042lbs/473kg DEADLIFT!! – @larrywheels @australianstrengthcoach @stanefferding @stefansolvi @andrireyr @oskarphaf @gretar91 @runarhrodi @kelc33 @kingc @tindurj @petur854 @eythormelsted @sigfusfossdal @theodormar @audunn96 @kristjanpall.arnason @thorspowerprogram – Best Hype Team Ever!! VIKING WARRIORS 💪🤯 – This is the heaviest Deadlift ever done on a Elephant Bar.

49.2k Likes, 2,168 Comments – Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on Instagram: “HUGE PR 1042lbs/473kg DEADLIFT!! – @larrywheels @australianstrengthcoach @stanefferding…”

The Mountain uit Game of Thrones

Dat is waarschijnlijk ook niet het doel geweest van Hafþór Júlíus Björnsson. Dit is gewoon training voor hem. Een training waarin hij meer tilt dan het wereldrecord. Dan ben je wel echt een beest. Hij is in 2019 dan ook de absolute favoriet voor alle Strongman titels. Zeker nu de opnames van Game of Thrones erop zitten heeft hij weer alle tijd om records te slopen en prijzen binnen te harken.

Hafþór Júlíus Björnsson werd onlangs geïnterviewd over zijn rol als The Mountain in het laatste seizoen van Game of Thrones en daarin deed hij een opmerkelijke onthulling.

Men's Health

Reageer op artikel:
Wat een beest! The Mountain verbreekt opnieuw een wereldrecord
Sluiten