Pim Jansen
Pim Jansen Human Interest 10 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Ongekend! Hafþór ‘The Mountain’ Björnsson voor de vijfde keer de sterkste van Europa

Hij was al vier keer eerde de sterkste man van Europa en onlangs bewees Hafþór Júlíus ‘The Mountain’ Björnsson opnieuw dat er geen enkele Europeaan is die bij hem in de buurt kan komen. Voor de vijfde keer is hij er in geslaagd om de titel te veroveren. De Mountain uit Game of Thrones versloeg bij zijn poging om de titel te prolongeren onder andere Mateusz Kieleszkowski uit Polen en Georgiër Konstantine Janashia.

Dat Hafþór Júlíus Björnsson geen man is om ruzie mee te krijgen, wordt duidelijk bij de eerste blik. De 30-jarige IJslander is op zijn zachtst gezegd een imposante verschijning met zijn lengte van 2.06 meter en 193 kilo. Niet echt het type om ruzie mee te krijgen. Inmiddels heeft hij al enkele indrukwekkende records op zijn naam staan en daarom was zijn deelname slechts een formaliteit. Het zal dan ook niemand verbazen dat hij voor de vijfde keer met de titel naar huis ging.

The Mountain is onverslaanbaar

Ondanks zijn ogenschijnlijk eenvoudige winst was de vreugde niet minder. Via Instagram maakte hij zijn overwinning wereldkundig.

Naast de Mountain waren er in totaal nog elf kandidaten die een gooi mochten doen naar de titel. Mateusz Kieleszkowski uit Polen eindigde als tweede en Georgiër Konstantine Janashia werd derde. Het evenement dient als kwalificatiewedstrijd voor de World’s Strongest Man-wedstrijd, die van 13 tot en met 16 juni plaatsvindt in Bradenton in het Amerikaanse Florida.

Het deadlift record van Hafþór Björnsson

Om even een indruk te geven van zijn vermogen om met gewichten te stoeien: tijdens de finale moest hij tien maal een gewicht van 770 pond optillen, iets wat voor gewone stervelingen een hele opgave is. Voor The Mountain is dat geen echte uitdaging. Eerder wist hij al het wereldrecord veilig te stellen door maar liefst 1.000 pond met het deadliften te tillen.

?⚔️

167.2k Likes, 1,139 Comments – Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on Instagram: “?⚔️”

Zijn strategie is eenvoudig: duwen en trekken. Je zou eraan kunnen denken om de lat naar boven te trekken tijdens het deadliften, maar Björnsson zegt dat je als het ware “de grond weg duwt met je voeten, iets wat je ook zal helpen om je heupen lager op de grond te houden.” Je weet nu dus wat je te doen staat in de sportschool.

Game of Thrones

Naast een prijswinnende spierbundel is Hafþór Björnsson natuurlijk ook acteur. Later deze maand zal hij dan ook weer te zien zijn als The Mountain in het achtste en laatste seizoen van Game of Thrones. Onlangs werd hij daarover geïnterviewd en deed een opmerkelijk onthulling.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Men's Health

Reageer op artikel:
Ongekend! Hafþór ‘The Mountain’ Björnsson voor de vijfde keer de sterkste van Europa
Sluiten