Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Sport 4 mei 2020

The Mountain breekt deadlift record en wil voormalig recordhouder slopen

Iets meer dan een jaar geleden verscheen de allerlaatste aflevering van Game of Thrones. Dat was nogal een anticlimax, maar dit was niet de schuld van Hafthor Björnsson. Het karakter van de IJslandse acteur, The Mountain, kreeg een passend afscheid. Sindsdien heeft hij weer tijd voor zijn echte baan: de krachtpatser uithangen. Dat gaat hem goed af, want afgelopen weekend brak hij weer een record.

In zijn eigen sportschool, Thor’s Power Gym, hing Hafthor Björnsson 501 kilo aan een stang en nodigde hij ESPN uit om te livestreamen. Zijn doel voor die dag was namelijk het breken van het wereldrecord deadlift. Bij deze oefening gebruik je meerdere spiergroepen en is daarom een populaire manier om te bewijzen dat je de sterkste bent. De houder van dit record mag zich koning spierbal noemen en sinds dit weekend zit The Mountain op de troon.

The Mountain tilt 501 kilo en breekt deadlift record

Hafthor Björnsson heeft al verschillende records op zijn naam staan en wist The World’s Strongest Man-uitdagingen drie keer te winnen. Toch moest hij op het onderdeel deadlift zijn meerdere erkennen in Eddie ‘The Beast’ Hall. In 2016 trok deze Britse spierbundel 500 kilo van de grond. Lange tijd kon niemand hem dat nadoen, maar dit weekend slaagde The Mountain er dan eindelijk in.

Dit lukte direct bij de eerste poging. Zoals je hierboven kunt zien slaagde Hafthor Björnsson erin om het enorme gewicht van de grond te krijgen en meer dan twee seconden vast te houden. Dat is de minimale eis en dus gaat deze monsterlijke prestatie van The Mountain de boeken in. Een overwinning die extra zoet is, want Hafthor Björnsson is geen goede vrienden met de voormalig recordhouder.

Langlopende ruzie

Eddie Hall en The Mountain hebben respect voor elkaar, maar daar is alles ook wel mee gezegd. Zo bleek ook na de recordpoging. In een kort interview liet Hafthor Björnsson weten dat hij een zevenjarig contract heeft getekend bij CoreSports en dat hetzelfde contract ook voor Eddie Hall klaarligt. De reus uit IJsland roept zijn concurrent op om een krabbel te zetten en heeft daarnaast nog een boodschap voor Eddie.

“Ik heb net je record knock-out geslagen en nu ben ik klaar om jou knock-out te slaan in de ring,” aldus Hafthor Björnsson. Een reactie van Eddie Hall liet niet lang op zich wachten. De Brit heeft inmiddels laten weten dat hij het contract 1.000% zeker gaat tekenen. Niet vanwege het geld of omdat hij zijn deadlift record kwijt is geraakt. Eddie Hall haalt zijn motivatie om The Mountain te verslaan uit een andere gebeurtenis uit het verleden.

The Mountain vs The Beast

In 2017 werd Eddie Hall uitgeroepen tot sterkste man. Daar was Hafthor Björnsson het toen niet mee eens en noemde zijn concurrent een valsspeler. De IJslander bleef volhouden dat hij eigenlijk gewonnen had. Dit zit Eddie Hall nog steeds dwars en daarom gaat hij het contract tekenen. “Het maakt mij niet uit dat je een reus bent. Ik ga je een lesje leren door je knock-out te slaan. Dus Thor, ga trainen. We zien elkaar in de ring,” aldus Eddie Hall.

Strijd der giganten

Dit is overigens niet de eerste keer dat Hafthor Björnsson en Eddie Hall elkaar uitdagen voor een gevecht. Eind vorig jaar lieten beiden heren al weten dat ze elkaar wel te lijf willen gaan. Toen bleef het bij grote woorden, maar nu zijn er contracten getekend en worden beide heren steeds fanatieker. het gevecht der giganten lijkt aanstaande.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Mountain breekt deadlift record en wil voormalig recordhouder slopen
Sluiten