The Mountain verliest na Game of Thrones nu ook in het echte leven van een draak

Hij werd vijf keer uitgeroepen tot sterkste man van Europa, is al sinds 2011 de sterkste man van IJsland, won de laatste twee edities van de Arnolds Strongman Classic en speelde tussendoor ook nog even één van de bruutste karakters uit Game of Thrones. Daarnaast mocht Hafthor Björnsson zich het afgelopen jaar de sterkste man ter wereld noemen, maar die titel is The Mountain nu weer kwijtgeraakt.

Afgelopen weekend kwamen de sterkste mannen op aarde weer bij elkaar om met boomstammen te gooien en vrachtwagens te trekken. Na zijn overwinning op de Arnold Strongman Classic was Hafthor Bjornsson ook hier weer de favoriet. Toch kon hij deze rol niet waarmaken en slaagde er niet in om zijn titel te prolongeren. Meer dan een derde plek achter de Pool Mateusz Kieliszkowski en de uiteindelijke winnaar Martins Licis zat er niet in.

Game of Thrones acteur verliest zijn titel

Martins Licis viel in zowel 2018 als 2017 net buiten de prijzen. Twee keer werd hij vierde, maar nu sloeg hij genadeloos hard toe. De Amerikaan maakte het verschil in de laatste twee onderdelen. Licis toonde zijn kracht tijdens de squat lift en bij het onderdeel genaamd Atlas Stone. Hierbij moeten de deelnemers steeds zwaardere grote ronde stenen op een voetstuk tillen.

What a battle! Brilliant performance by my friend @martinslicis congratulations brother on a huge WIN! And congrats to @kieliszkowskimateusz for strong 2nd! You guys are the real BEASTS! I’m very happy with my 8th consecutive podium finish at the @theworldsstrongestman

118.2k Likes, 857 Comments – Hafþór Júlíus Björnsson (@thorbjornsson) on Instagram: “What a battle! Brilliant performance by my friend @martinslicis congratulations brother on a huge…”

Een derde plek voor Hafthor “The Mountain” Björnsson klinkt misschien als een tegenvaller, maar eigenlijk is dit een ongekende prestatie. De reus uit IJsland had namelijk last van een voetblessure. Deze liep de Game of Thrones acteur op tijdens de Farm and Yoke Medley. Hij scheurde daar zijn plantar fascia (een spier onderin de voet) en hoewel hij ondanks dat gewoon mee kon doen, was de pijn groot.

The Mountain verliest opnieuw van een draak

Of Hafthor Björnsson zonder deze blessure wel gewonnen had, is moeilijk te zeggen. Het feit is in ieder geval dat hij verslagen is door Martins Licis en dat is best ironisch. De bijnaam van deze Amerikaan is namelijk The Dragon en het is niet de eerste keer dit jaar dat The Mountain het moet afleggen tegen een draak. In Game of Thrones was vooral zijn broer (The Hound) verantwoordelijk voor zijn dood, maar de aanwezigheid van Drogon speelde (zoals je hieronder kunt zien) absoluut een grote rol.

The Hound vs The Mountain – Cleganebowl | Game of Thrones Season 8 Episode 5 Death Scene

Sandor Clegane vs Gregor Clegane (Fight Scene) – The Mountain kills Qyburn – The Hound stabs The Mountain in the head then tackles him into the fire below killing them both – The Hound Death Scene – The Mountain Death Scene – The Hound kills The Mountain #GameofThrones 8×05 “The Bells” #GoT #Cleganebowl

Men's health

Reageer op artikel:
The Mountain verliest na Game of Thrones nu ook in het echte leven van een draak
Sluiten