Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Life 25 nov 2020

Het is offcieel: The Mountain gaat op deze datum zijn boksdebuut maken

Een jaar geleden werd er voor het eerste over gesproken, maar het gaat in 2021 dan toch echt gebeuren. Hafthor Björnsson, beter bekend als The Mountain uit Game of Thrones, gaat zijn debuut maken als bokser. De spierbundel zal het volgend jaar september gaan opnemen tegen aartsvijand Eddie Hall.

De twee bomen van kerels kennen elkaar goed, maar vrienden zijn ze absoluut niet. Hafthor Björnsson en Eddie Hall kwamen elkaar al regelmatig tegen bij verschillende Strongman wedstrijden. Daar deden ze deadlifts met honderden kilo’s, trokken ze vrachtwagen en gooiden ze met gigantische stenen. Lange tijd respecteerden The Mountain en The Beast elkaar, maar een goede band was er nooit. Veel verder dan elkaar groeten en de hand schudden deden ze niet.

De ruzie tussen Hafthor Björnsson en Eddie Hall

Dit heeft vooral te maken met een voorval uit 2017. Dat jaar werd Eddie Hall kampioen omdat Hafthor Björnsson een straf kreeg. De IJslander voerde een oefening niet correct uit en verloor, maar daar was The Mountain het absoluut niet mee eens. Björnsson riep dat hij bestolen was en kreeg, mede door zijn bekendheid, veel steun. Door alle ophef wordt de overwinning van Eddie Hall nog steeds door velen in twijfel getrokken, en dat doet zeer bij de Britt.

The Mountain boksen
The Mountain vs The Beast. (Afbeelding: MTK Global)

Vorig jaar vond hij het dan ook genoeg en deelde een video. Hierin liet Eddie Hall zien dat zijn aartsvijand wel degelijk vals had gespeeld. Dat schoot vervolgens volledig in het verkeerde keelgat van Hafthor Björnsson. De Game of Thrones-acteur was zelfs zo boos, dat hij heeft besloten om geen wedstrijden meer te doen.

The Mountain gaat de boksring in

Het mag duidelijk zijn dat Hafthor Björnsson en Eddie Hall elkaar niet kunnen luchten of zien. Het is dan ook de hoogste tijd dat The Mountain en The Beast het nu eens echt gaan uitvechten. Dat gaat volgend jaar september dus gebeuren. Het boks en MMA managementbedrijf MTK Global heeft alles geregeld en het gevecht zal gaan plaatsvinden in Las Vegas. De exacte datum en locatie zijn nog niet bekend.

Lees ook: Hafthor Björnsson breekt deadlift record en wil voormalig recordhouder slopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Het is offcieel: The Mountain gaat op deze datum zijn boksdebuut maken
Sluiten