Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 28 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

The Midnight Sky-trailer: George Clooney’s Netflix-film maakt indruk

Netflix heeft een gloednieuwe trailer en de releasedatum gedropt van The Midnight Sky, een post-apocalyptische film van George Clooney.

In de bioscopen is op dit moment weinig te zien, maar Netflix heeft een ambitieus najaar voor je op de planning staan. Naast Oscars-favoriet Mank komt de streamingdienst namelijk ook met The Midnight Sky.

The Midnight Sky

The Midnight Sky is een post-apocalyptische dramafilm waarin George Clooney niet alleen de hoofdrol speelt, maar waarvoor hij ook de regisseursrol op zich neemt.

De film is gebaseerd op het boek Good Morning, Midnight van Lily Brooks-Dalton en volgt een wetenschapper genaamd Augustine.

Het door Clooney gespeelde personage is gestrand in het noordpoolgebied na een wereldwijde catastrofe. Hij probeert contact te maken met een groep astronauten, geleid door Sully (Felicity Jones). Zij keren terug naar de aarde, maar treffen een op mysterieuze wijze verwoeste wereld aan.

Topcast

Oftewel, je kunt rekenen op een interessant stukje science-fiction, binnen het drama-genre.

Naast George Clooney en Felicity Jones bestaat de cast onder andere uit Kyle Chandler, David Oyelowo, Tiffany Boone en Demián Bichir.

The Midnight Sky is niet de eerste kans die Clooney als regisseur krijgt. Confesions of a Dangerous Mind en Good Night, Good Luck waren sterk, maar The Monuments Men en Suburbicon werden minder goed ontvangen.

George Clooney’s waarschuwing

Deze gloednieuwe Netflix Original film is qua genre compleet nieuw terrein voor de regisseur. Gelukkig speelt Clooney tevens de hoofdrol, want damn, wat een baard!

De acteur ziet The Midnight Sky ook vooral als een waarschuwing voor ons allemaal:

“Ik kreeg het script al lang voor de pandemie, maar toch waren er al deze andere gebeurtenissen. Er is ontkenning van klimaatverandering, maar tegelijkertijd zien we hoe hatelijk het allemaal is geworden. Hoe ras en al deze andere onderwerpen vatten vol met buskruit zijn waar alleen nog maar een lucifer erbij gegooid moet worden om het te laten ontploffen,” aldus de acteur/regisseur tegenover Entertainment Weekly.

Clooney is ernstig: “Daarom voelde ik me aangetrokken tot dit verhaal, want als je dat soort haat uitdraagt over een periode van twintig jaar, is het niet ondenkbaar dat we onszelf vernietigen.”

23 december op Netflix

Of al die ernst ook een sterke film oplevert gaan we op 23 december ontdekken. Dan komt The Midnight Sky namelijk naar Netflix. Check hieronder de eerste trailer en poster!

The Midnight Sky George Clooney Netflix
Poster (Bron: Netflix)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

EWWANT

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Midnight Sky-trailer: George Clooney’s Netflix-film maakt indruk
Sluiten