Knotsgekke trippy trailer voor Netflix serie van maker Adventure Time

De man achter Adventure Time is terug met een knotsgekke animatieserie voor volwassen, op Netflix! Maak kennis met Midnight Gospel, een trippy cartoon met meer diepgang dan je zou verwachten.

In tegenstelling tot Japan, waar animatiefilms de bioscopen domineren, zien we in het Westen cartoons vooral als vermaak voor kinderen. Pendleton Ward heeft de afgelopen jaren met Adventure Time op briljante wijze bewezen dat het ook anders kan.

Netflix introduceert The Midnight Gospel

Dat gaat hij deze maand opnieuw doen met een Netflix Original. Maak kennis met The Midnight Gospel, een knotsgekke animatieserie voor volwassenen die hij samen met stand-up comedian Duncan Trussell heeft bedacht.

Als je al dacht dat Adventure Time zowel qua verhalen als tekenstijl bizar was, dan raden we je aan even goed te gaan zitten voor de eerste trailer van Midnight Gospel. Die zit namelijk tjokvol tript, haast psychedelische beelden.

Spacecaster

En het verhaal? Dat laat alle ruimte over voor uiteenlopende avonturen, à la Rick and Morty. De Netflix Original gaat namelijk over een personage genaamd Clancy, een “spacecaster met een defecte multiversum-simulator, die het comfort van zijn huis verlaat om wezens te interviewen die in stervende werelden leven.”

Oftewel, Pendleton Ward en Duncan Trussell kunnen hun fantasie onbegrensd gebruiken om kleurrijke avonturen op je beeldscherm te toveren. Toch zit er ook een serieuze laag in de serie.

Meer diepgang dan je denkt

Clancy onderzoekt namelijk existentiële vragen over het leven, de dood en alles daartussenin terwijl hij wezens interviewt die in andere werelden leven. De serie maakt ook gebruik van interviewclips uit de podcast van Trussell, Duncan Trussell Family Hour. Zo komen dus echte mensen aan het woord in animatievorm.

Een interessant experiment. Of het net zo’n goede serie als Adventure Time oplevert gaan we op 20 april ontdekken. Dan komt deze psychedelische gekte namelijk naar Netflix, met een seizoen dat uit acht afleveringen bestaat.

Reageer op artikel:
Knotsgekke trippy trailer voor Netflix serie van maker Adventure Time
Sluiten