‘The Mechanism’ is de nieuwe Netflix serie van de makers van Narcos

Toen werd aangekondigd dat er een vierde seizoen van Narcos zou komen, sprongen we op de Manners redactie een gat in de lucht. Nu vieren we opnieuw een feestje, want de makers van de fantastische serie komen op 23 maart met nieuwe serie naar Netflix. Ditmaal laten we de drugshandel van Colombia achter ons en gaan we geld witwassen in brazilië. Dit is The Mechanism.

Een ander land, andere karakters, andere criminele activiteiten, maar net zoveel spanning en actie als in Narcos. Dat klinkt als een recept voor succes en de eerste trailer maakt ons alleen nog maar enthousiaster voor deze nieuwe Netflix Original serie. Net als Narcos is The Mechanism gebaseerd op een waargebeurd verhaal, namelijk de grootste witwasoperatie uit de geschiedenis van Brazilië.

Narcos in Brazilië

Het verhaal draait om een kleine groep rechercheurs die opgezadeld worden met een doorsnee zaak tegen witwassers. Althans dat denken ze, want naarmate ze dieper in deze donkere zaak duiken ontdekken ze iets anders. Een gigantische corruptienetwerk vol prominente figuren zoals politici en grote namen uit de zakenwereld. De onderzoekers belanden daardoor in een duistere wereld waarin iedereen die een bedreiging is uit de weg wordt geruimd.
Het is dus echt Narcos in een nieuw jasje en dat is in onze ogen iets om heel enthousiast van te worden. Het grootste verschil tussen The Mechanism en zijn populaire voorganger is de cast. Waar we bij Narcos nog relatief bekende namen op de loonlijst zagen staan, is dat bij deze nieuwe serie anders. De serie is namelijk niet alleen opgenomen in Brazilië maar ook de cast bestaat voornamelijk uit lokale Braziliaanse acteurs.

The Mechanism op Netflix

Dit draagt bij aan de authenticiteit van de serie. Iets waar de makers bij Narcos ook al in wisten te slagen. Op papier heeft The Mechanism dus alles in huis om de nieuwe Netflix topper te gaan worden. Of dat ook echt zo gaat zijn, weten we vanaf 23 maart, want vanaf dan is de serie te streamen via Netflix. Wij kunnen in ieder geval niet wachten!

Reageer op artikel:
‘The Mechanism’ is de nieuwe Netflix serie van de makers van Narcos
Sluiten