Neo heeft een nieuwe look in de eerste beelden op de set van The Matrix 4

Een van de betere filmnieuwtjes van 2019 was dat er een vervolg op de Matrix-trilogie komt, die de werktitel The Matrix 4 heeft. Inmiddels zijn ze begonnen met het schieten en in de eerste behind the scenes-beelden zien we Keanu Reeves als Neo met een nieuwe look.

The Matrix is een filmtrilogie en vertelt het verhaal van Thomas A. Anderson (Keanu Reeves), een programmeur die illegaal bijverdient onder het hackeralias Neo. Neo wordt benaderd door een groep ‘rebellen’ onder leiding van Morpheus (Laurence Fishburne). Zo komt Neo erachter dat de wereld waarin hij leeft een ‘schijnwereld’ is die zij benoemen als de Matrix.

In werkelijkheid is de Matrix een computersimulatie van de wereld zoals die was in 1999, gemaakt om mensen onder controle te houden. Morpheus geeft Neo, die de uitverkorene zou zijn, met de bekende rode en blauwe pil de keuze om uit de Matrix te ontsnappen naar de ‘echte wereld’ of onwetend terug te keren en er te blijven. Agent Smith is de grote vijand, Trinity zorgt voor de passie.

Keanu Reeves als Neo met een nieuwe look

De trilogie was geniaal, vooral het eerste deel. In 2021, achttien jaar na het laatste deel, komt er met The Matrix 4 een vervolg. Keanu Reeves keert terug als Neo en Carrie-Anne Moss als Trinity. Laatst genoemde is nog niet gespot op de eerst behind the scenes-beelden, die gedeeld zijn door het Twitter-account Keanu Planet en Instagram-pagina Keanu Reeves TheClub. Wel zien we Neo, die meer wegheeft van John Wick dan van de strak geknipte Neo uit het einde van de jaren op en begin deze eeuw.

De eerste beelden op de set van The Matrix 4

Natuurijk zijn de opnames van The Matrix 4 pas net begonnen. Om wat voor scène het gaat weten we niet, ook niet in hoeverre de styling is gedaan. Maar met deze eerste beelden is het watertanden voorzichtigjes begonnen.

? Check ook: Will Smith is de nieuwe Neo in The Matrix 4 dankzij deepfakes

Reageer op artikel:
Neo heeft een nieuwe look in de eerste beelden op de set van The Matrix 4
Sluiten