Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 okt 2019

Aquaman acteur krijgt hoofdrol in The Matrix 4

Yahya Abdul-Mateen II is hard aan de weg aan het timmeren in Hollywood. Na The Get Down op Netflix, The Greatest Showman, Us en Aquaman krijgt hij nu ook een hoofdrol in The Matrix 4.

The Matrix 4

De Aquaman-acteur speelde tegenover Jason Momoa als Black Manta, vaak verstopt in een pak. Variety meldt dat Lana Wachowski, de regisseuse van de Matrix films en ook de aankomende sequel, de afgelopen week meerdere geheime meetings met acteurs heeft gehad.

Om wat voor rol het gaat, is vooralsnog niet duidelijk. Geruchten doen al langer de ronde over een jonge Morpheus, de door Laurence Fishburne gespeelde leider van het verzet die Neo in de originele film de twee pillen aanbiedt.

Yahya Abdul-Mateen II zal op het witte doek verschijnen naast Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss. Het gaat dus niet om een reboot, want een deel van de originele cast keert gewoon terug. Aanvankelijk werd er gespeculeerd dat de film over een jonge Neo zou gaan, een soort prequel dus.

Begin 2020 begint het project met filmen, dus tegen die tijd zullen steeds meer details lekken. Pas sinds afgelopen augustus weten we überhaupt dat er een vierde Matrix film zou komen. Al jaren doen er geruchten de ronde over nieuwe films, maar die werden nooit concreet.

Yahya Abdul-Mateen II Matrix 4
Yahya Abdul-Mateen II Bron: Johannes EISELE / AFP

Lana Wachowski

In augustus bevestigde Warner Bros. dat Lana Wachowski terug zou keren in de regisseursrol. Daarnaast schrijft ze ook mee aan het script.

“Lana is een echte visionair – een unieke en originele creatieve filmmaker – en we zijn heel blij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix-universum schrijft, regisseert en produceert,” zei Toby Emmerich destijds, voorzitter van de Warner Bros. Picture Group.

Abdul-Mateen kun je dus onder andere kennen van The Get Down, Us, maar ook Black Mirror en The Handmaid’s Tale. Later dit jaar is hij tevens te zien in de ambitieuze Watchmen serie van HBO. In afwachting van The Matrix 4 raden we je aan deze serie te checken, een verborgen pareltje in hetzelfde universum dat veel te weinig fans hebben gezien.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Aquaman acteur krijgt hoofdrol in The Matrix 4
Sluiten