The Mandalorian is een spaghetti western in briljante fantrailer

The Mandalorian is zo verfrissend omdat de show zo anders is dan de nieuwe Star Wars films. Sinds Disney Lucasfilm heeft overgenomen is de franchise grootser dan ooit, maar niet altijd op de goede manier.

Disney worstelt met Star Wars

De nieuwe filmtrilogie lijkt bijvoorbeeld een iets te veilige herhalingsoefening te zijn. The Force Awakens en The Last Jedi zijn spectaculaire films, maar ze lijken de magie van de originele films te missen. Ook Disney heeft door dat het niet helemaal loopt zoals ze gehoopt hadden ten tijde van de overname.

Disney CEO Bob Iger kondigde onlangs een pauze aan voor de franchise. Waar Marvel Studios al exact weet wat ze de komende jaren gaan doen, is dat in het geval van Star Wars nog een groot vraagteken. Naar verluidt gaat Lucasfilm president Kathleen Kennedy binnenkort met pensioen, en neemt een nieuw team de touwtjes in handen.

De belangrijkste naam die in de wandelgangen genoemd wordt als leider van dat team is niemand minder dan Jon Favreau. Oftewel, de showrunner van The Mandalorian. Hij begon met de eerste Iron Man film het Marvel Cinematic Universe en leverde met The Lion King een megahit af voor Disney.

The Mandalorian als spaghetti western

Maar nog belangrijker: The Mandalorian weet wél de magie van de oude films terug te brengen. De practical effects, de sets, het kleinschalige verhaal: Favreau zei al voor de release van de eerste aflevering dat het zijn streven was om de sfeer van de originele trilogie terug te brengen. En daar is hij fantastisch in geslaagd. Het is een tragere warmte die in het flashy karakter van de nieuwe films mist.

The Mandalorian doet zelfs geregeld denken aan oude westerns. Van de stoffige stadjes en muziek tot de shoot-outs: Clint Eastwood zou er trots op zijn. Het is dat haast kneuterige fysieke gevoel dat de originele Star Wars trilogie deelt met dat genre.

Om te bewijzen dat The Mandalorian stiekem een western is, besloot een fan genaamd Amir Kotigaro een spaghetti western trailer in elkaar te sleutelen. De muziek uit A Fistful of Dollars, een iconische western met Eastwood uit de jaren zestig, past er perfect bij. Het resultaat is een spectaculaire trailer die ons doet uitkijken naar aflevering 4!

The Mandalorian | A Spaghetti western trailer

All footage © Their Respective Owners

Reageer op artikel:
The Mandalorian is een spaghetti western in briljante fantrailer
Sluiten