Goed nieuws: Jon Favreau geeft update over The Mandalorian seizoen 3

Afgelopen jaar werd Disney+ gelanceerd, met daarop het eerste seizoen van The Mandalorian. Sindsdien is er een hoop veranderd. Niet alleen heeft de streamingdienst alle verwachtingen overtroffen, maar ook de wereld ziet er heel anders uit.

Daarmee doelen we natuurlijk op de huidige pandemie. Hollywood ligt stil, studio’s stellen tientallen films uit: wat betekent dat voor de razend populaire Star Wars-serie? We weten al dat het tweede seizoen veilig is gesteld. De opnames daarvan vonden namelijk al grotendeels plaats voor het virus alles plat legde.

The Mandalorian en de pandemie

De grote vraag is echter hoe Disney daarna verder wilt. Om elk jaar een nieuw seizoen uit te brengen is een pittige opnameplanning nodig. Een planning waar het virus geen rekening mee houdt.

Er is echter goed nieuws: volgens showrunner Jon Favreau komt de Disney+-serie niet in gevaar. The Hollywood Reporter sprak Favreau en medeproducent Dave Filoni onlangs voor een interview, waarbij natuurlijk ook naar de nieuwe seizoenen van The Mandalorian werd gevraagd.

Al voor het eerste seizoen uit kwam liet Favreau destijds weten dat hij al een tweede seizoen had geschreven. Sterker nog, Disney had al het groene licht gegeven. Daardoor hoefde het team toen de hel losbarstte enkel nog de post-production op afstand af te ronden.

Seizoen 3 niet in gevaar

Maar wat betekent de pandemie dan voor het onvermijdelijke derde seizoen van The Mandalorian? Op die vraag antwoordde de showrunner het volgende:

“Het feit dat we met een kleine virtuele set werken is een voordeel, omdat je het aantal personen kunt beperken. Veel van de mensen die het aansturen, doen dat op afstand vanuit wat wij de Brain Bar noemen, wat in wezen een serie gamecomputers is.

Het aantal mensen in de buurt van de camera kan veel kleiner zijn [dan wat normaal is in Hollywood]. We filmen ook veel buiten, wat ook goed uit komt. We werken naar een situatie toe waar het filmen meer lijkt op een geanimeerde productie, waar we veel storyboards, veel discussies en scouting in virtual reality hebben.

We gebruiken cinematografische tools in VR op vrijwel dezelfde manier als voor The Lion King en The Jungle Book. Vaak zijn de acteurs die je op het scherm ziet niet echt aanwezig op de set,” aldus Favreau.

Grenzen verleggen

Favreau is al jaren grenzen aan het verleggen in Hollywood. Hij gebruikt technieken uit de wereld van videogames om te innoveren met productieprocessen. Zo ontwikkelde hij eerder al The Volume, een grote ruimte met schermen als muren, waardoor het voor de acteurs echt voelt alsof ze in de fictieve wereld staan, in plaats van dat ze hun ding moeten doen voor een groene muur:

Geweldig nieuws dus! Dave Filoni en de The Lion King-regisseur zijn al druk bezig met seizoen 3. Pedro Pascal keert terug als The Mandalorian en Giancarlo Esposito. Verder bestaat de cast onder andere uit Temuera Morrison als Boba Fett, Rosario Dawson als Ahsoka en Timothy Olyphant.

Reageer op artikel:
Goed nieuws: Jon Favreau geeft update over The Mandalorian seizoen 3
Sluiten