Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Media 15 jul 2019

The Mandalorian: Jon Favreau heeft goed nieuws over Star Wars serie Disney+

Na The Last Jedi kijken wij meer uit naar The Mandalorian dan naar Star Wars: The Rise of Skywalker. Dat is de ambitieuze serie waarmee Disney zijn Netflix-killer aan de man wil brengen: Disney+. Elke aflevering heeft een budget op Game of Thrones-niveau.

The Mandalorian komt eraan

De serie wordt geregisseerd en geproduceerd door Jon Favreau. De held die ons dit jaar ook The Lion King brengt. Tijdens Star Wars Celebration werd een eerste volledige trailer getoond, die helaas nog niet online te checken is. De aanwezige fans waren in ieder geval razend enthousiast.

Favreau was onlangs te gast bij Jimmy Kimmell Live, waar hij groot nieuws te melden had. Hij is namelijk al bezig met het script van The Mandalorian seiozen twee! Disney+ en Lucasfilm moeten nog groen licht geven, maar Favreau is al hard aan het werk.

Gezien het kaliber van de serie en de strijd die Disney met Netflix moet gaan voeren is de kans nihil dat de grote muis al na één seizoen een einde maakt aan de show. Disney heeft nou eenmaal zijn eigen Game of Thrones nodig.

Western

The Mandalorian speelt zich af na de gebeurtenissen uit Return of the Jedi. Favreau zei er het volgende over: “All hell is breaking loose in the outer rim, and it’s about the scum and villainy that now wants to take out the rule of law. What happens? Chaos takes over.”

Dat klinkt exact als de western-achtige stijl waar Star Wars fans al jaren op hopen. Pedro Pascal, die we kennen van Narcos, speelt een eenzame Mandalorian-revolverheld in de buitenste regionen van de melkweg.

De rest van de cast bestaat onder andere uit Gina Carano (Deadpool), Emily Swallow (Supernatural), Carl Weathers (Predator), Omid Abtahi (American Gods), Werner Herzog (Grizzly Man), Giancarlo Esposito (Breaking Bad), en Nick Nolte (Affliction).

Het verhaal speelt zich dus af na de val van de Empire, en voor de opkomst van de First Order. Ondanks het hoge budget heeft Favreau de serie ontwikkeld op een manier die meer bij films en series met een klein budget past.

De serie wordt gedeeltelijk opgenomen in The Volume, een soort grote doos met LED-schermen aan alle kanten. Zo kunnen acteurs op basis van visuele feedback acteren, in plaats van een kil groen scherm.

“Ik heb een groot deel van The Mandalorian geschreven om het in de Volume te laten passen. Daarnaast probeerde ik het op de schaal van de eerste Star Wars film te houden, een film met een relatief laag budget. Desondanks waren de special effects spectaculair.”

De eerste aflevering van de serie wordt geregisseerd door een echte Star Wars-veteraan: Dave Filoni. Hij was onder andere verantwoordelijk voor Star Wars: The Clone Wars en Star Wars Rebels. Andere betrokken regisseurs zijn onder andere Deborah Chow (Jessica Jones) en Taika Waititi (Thor: Ragnarok).

The Mandalorian gaat op 19 november zijn debuut maken op Disney+. Hier lees je alles wat je moet weten over de aankomende streamingdienst.

GeekTyrant

Reageer op artikel:
The Mandalorian: Jon Favreau heeft goed nieuws over Star Wars serie Disney+
Sluiten