Finale The Mandalorian scoort zeldzame homerun op RottenTomatoes

Niet elke aflevering van The Mandalorian was even sterk, maar Thor: Ragnarok regisseur Taika Waititi wist de Star Wars serie ijzersterk af te sluiten met de finale.

The Mandalorian finale

Een finale die overigens meer betekent dan je denkt, en de acteur achter Darth Maul ‘furieus’ maakte. Aflevering 8, de afsluiter van de Disney+ show, heeft een zeldzame score op RottenTomatoes weten te behalen: 100%.

RottenTomatoes verzamelt recensies van honderden recensenten, met een gemiddelde score als resultaat. Juist daardoor is het des te knapper dat de finale de perfecte rating heeft weten te scoren. Ondanks de klappen die Baby Yoda moest incasseren…

Minste aflevering en gemiddelde score

De laagst gerate aflevering van The Mandalorian op RottenTomatoes is aflevering 5, The Gunslinger. En terecht, wat ons betreft, want het personage Toro Calican leek regelrecht uit een Disney Channel kinderserie te komen.

De acteur achter dat personage leverde onlangs overigens opvallend felle kritiek op The Rise of Skywalker. Jake Cannavale, zoals hij in het echt heet, stak zijn teleurstelling nou niet bepaald onder stoelen of banken.

The Gunslinger wist overigens nog steeds een 73% te scoren, een prima score. De meeste afleveringen zaten rond de 80% en 90%, met een gemiddelde eindscore van 94% van recensenten en 93% van het publiek. Heel netjes!

The Rise of Skywalker en de toekomst

Recensenten zijn een stuk minder te spreken over de nieuwste Star Wars film, The Rise of Skywalker. De langverwachte afsluiter van de Skywalker Saga heeft namelijk een gemiddelde score van 55%.

Hopelijk kan Disney daar een les uit trekken, voor de toekomst van de franchise. Meer kleinschalige avonturen met nieuwe personages, minder intergalactische cliché’s met eindeloos uitgemolken klassieke personages.

Aan de andere kant: The Rise of Skywalker doet het qua box office prima, dus er is nog geen nood aan de man. Ondertussen kan het geheime dream team van Lucasfilm toekomstplannen smeden voor Star Wars.

RottenTomatoes

Reageer op artikel:
Finale The Mandalorian scoort zeldzame homerun op RottenTomatoes
Sluiten