The Mandalorian acteur kraakt Star Wars: The Rise of Skywalker af

Star Wars: The Rise of Skywalker is hard op weg om even controversieel als The Last Jedi te worden. Dat was ook wel te verwachten, gezien J.J. Abrams de onmogelijke taak kreeg om veertig jaar aan Star Wars films af te sluiten.

Star Wars: The Rise of Skywalker

Volgens recensenten is hij daar nou niet bepaald in geslaagd, als we RottenTomatoes moeten geloven. Ook onze eigen recensent kraakte het ‘Disney-cliché’ volledig af.

Ook de fans zelf zijn lang niet allemaal over de blockbuster te spreken, al kunnen zij vaak nog gevoed door nostalgie met een tevreden blik op de film terugkijken. Geen Oscar-materiaal, maar wel een heerlijk Star Wars-avontuur.

The Mandalorian acteur

De kritiek komt dus vooral van buiten, maar nu klinken er ook andere geluiden van binnen het Disney-kamp zelf. Dan hebben we het over Jake Cannavale, die in The Mandalorian de jonge bounty hunter speelde waarmee Mando op pad ging in aflevering 5, The Gunslinger.

Op zijn Instagram-pagina ging de jonge acteur afgelopen week los op de film, slechts een week nadat zijn personage Toro Calican voorbij kwam in de Disney+ Original.

The Mandalorian Rise of Skywalker Star Wars
Cannavale naast Mando Bron: Lucasfilm / Disney (Afbeelding: Lucasfilm / Disney)

Ongezouten mening

In zijn Stories deelde Cannavale zijn ongezouten mening. Volgens hem is The Rise of Skywalker “zonder twijfel de slechtste Star Wars film. Een absolute f*cking mislukking.”

Een fan vroeg de acteur vervolgens of hij minder boos zou zijn als hij zelf in de film had gezeten, waarop zijn antwoord er weinig gras over laat groeien:

“Eerlijk gezegd denk ik dat ik dan juist nog bozer zou zijn. Ik kan natuurlijk niet namens de cast spreken. Voor sommige acteurs is het slechts een baan, en ze zijn blij dat ze kunnen werken. Dat is prima. Sterker nog, misschien vonden ze de nieuwe Star Wars f*cking fantastisch! In dat geval is het f*cking dope dat ze aan iets konden werken waar ze echt blij van worden.

Ik ben persoonlijk al sinds ik jong was een grote Star Wars fan. Ik was in het algemeen dan ook teleurgesteld in hoe lui de nieuwe trilogie in elkaar steekt, en een beetje boos over hoe de sequels de controle over de hele franchise pakken door praktisch te zeggen van ‘Nah, we vonden het einde dat iedereen decennia lang tof vond niet goed, laten we het veranderen!’

Ik zou vrij depressief zijn als ik in de nieuwe Star Wars film had gezeten (als hoofdpersonage bedoel ik, als ik een dude was die een alien-pop droeg of wat dan ook, dan zou ik f*cking hyped zijn… maar dan alsnog.)”

Star Wars
Bron: Jake Cannavale (Instagram)

Slim?

Het is maar de vraag of het slim is wat Cannavale hier doet, al was het maar voor zijn toekomstige baankansen, maar het is in ieder geval tof dat hij als superfan zo eerlijk zijn teleurstelling durft te uiten. Persoonlijk vonden wij hem zo’n beetje het zwakste deel van The Mandalorian tot nu toe, maar dat maakt zijn mening niet minder legit.

Reageer op artikel:
The Mandalorian acteur kraakt Star Wars: The Rise of Skywalker af
Sluiten