The Mandalorian regisseur is klaar voor Obi-Wan Kenobi serie (en baby Yoda)

Waar veel fans zich nog zorgen maakten om de toekomst van Star Wars na The Last Jedi, belooft The Mandalorian beterschap. De Disney+ serie is de franchise zoals we ‘m het liefst zien. Nostalgisch, sfeervol en met lekker veel practical effects.

The Mandalorian

Showrunner Jon Favreau (The Lion King) ging voor het gevoel van de originele trilogie, en daar is hij uitstekend in geslaagd wat ons betreft. The Mandalorian is een groot succes, waardoor onder andere Favreau naar verluidt meer controle krijgen over de toekomst van Star Wars. Zowel op Disney+ als op het witte doek.

Een welkome verandering, want Lucasfilm heeft nog geen idee welke kant het met de franchise op wil. Dat beweren we niet op basis van vage bronnen, maar dat heeft de president van het bedrijf zelf bevestigd.

Voorproefje op Obi-Wan Kenobi

Wat weinig fans weten is dat de derde aflevering van The Mandalorian stiekem al een voorproefje is op de aankomende Obi-Wan Kenobi serie. Die aflevering werd namelijk geregisseerd door Deborah Chow. Zij wordt de showrunner van Obi-Wan Kenobi voor Disney+. Ze is dus de Favreau van die serie, om het zo maar te zeggen.

Ter ere van die derde aflevering sprak de New York Times haar. Je kunt hier het complete interview lezen, maar voor nu zijn vooral haar opmerkingen over haar toekomstige show interessant. Disney heeft een groot budget klaar staan voor de Obi-Wan Kenobi serie, en de lat ligt nog vele malen hoger door The Mandalorian.

Just announced. Deborah Chow has been tapped to direct the new Obi-Wan Kenobi series debuting exclusively on @disneyplus.

138.7k Likes, 1,622 Comments – Star Wars (@starwars) on Instagram: “Just announced. Deborah Chow has been tapped to direct the new Obi-Wan Kenobi series debuting…”

Hoe gaat ze van Jon Favreau’s serie leren om zelf een nog betere show neer te zetten? Chow geeft direct toe dat “haar grootste voordeel” is dat ze kan leren van goede mentoren, waarmee ze op Jon Favreau en Dave Filoni doelt. Filoni is de man achter Star Wars Rebels en The Clone Wars, en regisseerde tevens afleveringen van The Mandalorian. Je kunt hem gerust de protegé van George Lucas noemen.

“Hun kennis absorberen was naar mijn idee de beste training die ik had kunnen krijgen om dat project te tackelen,” aldus Chow. Ze benadrukte vervolgens hoe in Star Wars elk detail belangrijk is, elke prop, en elk kostuum is essentieel. Iets waar The Rise of Skywalker regisseur J.J. Abrams gisteren ook op wees. Chow herkent dat: “Je moet zoveel echt voelen, begrijpen. Je moet weten wat goed en fout is, op een instinctief niveau.”

Nieuwe baby Yoda?

De interviewer stelde de showrunner van Obi-Wan Kenobi ook de vraag wat het equivalent van baby Yoda in haar show gaat worden. Een personage dat het internet in een klap weet te veroveren, het ultieme marketingmiddel.

Chow moest om die vraag lachen, maar kan er helaas geen antwoord op geven. “Ik denk niet dat de baby mee zal komen,” aldus Chow, waarop ze lachend toegaf dat baby Yoda de show steelt. Op de vraag wat we de echte naam van baby Yoda is, verwees ze de interviewer door naar Dave Filoni: “Ik ga hier geen antwoord op proberen te geven, ik denk dat hij [Filoni] het prima vindt dat mensen het nu zo noemen, want voor nu is er nog geen echte naam.”

Obi-Wan Kenobi speelt zich af tussen Revenge of the Sith en A New Hope, dus een Obi-Wan die ondergedoken zit op Tatooine om Luke Skywalker te beschermen. Een interessante periode waarin een hoop mooie verhalen verteld kunnen worden. Helaas is er nog geen release-datum bekend…

New York Times

Reageer op artikel:
The Mandalorian regisseur is klaar voor Obi-Wan Kenobi serie (en baby Yoda)
Sluiten