Giancarlo Esposito heeft bijzonder nieuws voor The Mandalorian-fans

Eind volgende maand is het dan eindelijk zo ver. Op 30 oktober komt de eerste aflevering van het tweede seizoen van Star Wars-serie The Mandalorian naar Disney+.

LEGO viert dat feit met een glorieuze Baby Yoda-set. Moff Gideon-acteur Giancarlo Esposito heeft echter nog veel mooier nieuws voor de fans.

The Mandalorian seizoen 4?

Tegenover magazine People heeft de bad guy van het eerste seizoen namelijk indirect bevestigd dat er al een vierde seizoen in de maak is. Althans, schrap ‘indirect’ maar, zijn boodschap is vrij duidelijk:

“We leven in een universum dat enorm is en er valt zoveel te ontdekken”, vertelde de acteur achter het personage Moff Gideon aan People. “Dus ik denk dat deze show de basis zal leggen voor de diepte en breedte die komen gaat in seizoen 3 en seizoen 4, waar je pas echt antwoorden zult krijgen.”

Ten eerste: top! Voorlopig kun je nog op jaren aan The Mandalorian-afleveringen rekenen op Disney+. Dat is geen shockerend nieuws: Disney en Lucasfilm zien de serie van Jon Favreau als het grote voorbeeld van hoe de toekomst van Star Wars eruit moet gaan zien.

Vooruit plannen: hoe het niet moet

Maar dat men blijkbaar al zo ver vooruit plant wat het verhaal betreft, is wel fantastisch nieuws. Dat geeft Jon Favreau en George Lucas protégé Dave Filoni de kans om een degelijk verhaal op poten te zetten. Zonder angst dat de serie elk moment gecanceld kan gaan worden.

Ter vergelijking: de laatste filmtrilogie van Star Wars werd praktisch al filmende bedacht. Hoofdrolspeelster Daisy Ridley bevestigde eerder deze maand dat de grote Palpatine-twist pas tijdens het filmen van The Rise of Skywalker werd besloten.

Dat creëert een onbevredigend overkoepelend verhaal. Als kijker merk je dat er gaten beginnen te ontstaan, dat films en verhaallijnen niet lekker op elkaar aansluiten.

En Baby Yoda dan?

Terug naar de quote van Esposito. Die wijst er dus ook op dat we hoogstwaarschijnlijk dit en volgend jaar nog niet zullen ontdekken wat het geheim achter Baby Yoda is, AKA The Child. Giancarlo Esposito noemt immers dat we pas in seizoen drie en vier antwoorden gaan krijgen.

Ach, zolang The Mandalorian zo vermakelijk blijft hoor je ons niet klagen. Op naar 30 oktober! Check hieronder nog eens de trailer. Spoiler: Baby Yoda is nog steeds ontzettend schattig.

People

Reageer op artikel:
Giancarlo Esposito heeft bijzonder nieuws voor The Mandalorian-fans
Sluiten