Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 10 jul 2020
Leestijd: 2 minuten

Disney deelt The Mandalorian muziekvideo (en kijkje achter de schermen)

Pas in oktober komt het tweede seizoen van The Mandalorian naar Disney+. Toch konden diehard fans de afgelopen maanden opnieuw in de wereld van Baby Yoda duiken. De streamingdienst bracht elke week een nieuwe aflevering uit van Disney Gallery: The Mandalorian.

Een docuserie die je meeneemt achter de schermen, waarbij je te zien krijgt hoe de epische Star Wars serie tot stand is gekomen. Elke aflevering had een eigen thema, van de special effects tot hoe de regisseurs het ervaren hebben.

Ludwig Göransson

De voorlaatste aflevering ging (eindelijk) over de briljante soundtrack van The Mandalorian. Die is afkomstig van niemand minder dan Ludwig Göransson. Een naam die je misschien nog niet zoveel zegt, maar wanneer je zijn IMDb-pagina checkt begint er vast een belletje te rinkelen.

Göransson is namelijk zo’n beetje hét nieuwe talent in Hollywood, het wonderkind dat opeens overal voor wordt gevraagd. Van Marvel’s Black Panther tot Christopher Nolan’s Tenet. Hij brak de afgelopen paar jaar pas door, met prestigieuze awards als resultaat: hij scoorde zowel een Academy Award voor Best Original Score als een Grammy Award voor Best Score Soundtrack met zijn werk voor Black Panther.

Muziek voor The Mandalorian

Ga die aflevering van Disney Gallery: The Mandalorian vooral checken dus. Daarin zie je hoe Ludwig Göransson tot de verrassende muziek kwam die de Star Wars serie zo uniek maakte.

“Ik las het script al vroeg en had een gesprek met (maker en uitvoerend producent) Jon Favreau over wat we proberen te doen”, aldus Göransson “Hij liet me wat art en foto’s zien. Ik raakte erg geïnspireerd en sloot mezelf een maand lang op in mijn studio en omringde mezelf met verschillende instrumenten. Ik begon meteen mezelf op te nemen. Het voelde als meditatie. Dit was hoe ik als kind muziek schreef. ”

“Ik wilde een beetje terugkomen in die mentaliteit, de herinnering van dat ik als kind voor het eerst naar Star Wars keek. Vooral de muziek had zo’n impact op mij. Ik wilde opnieuw dat gevoel terughalen. Het was een soort van reis op zich. Elk instrument bracht me naar een ander. Ik begon met een blokfluit, en dankzij die instrumenten kreeg ik inspiratie. En ik ging naar de piano en speelde iets anders. En toen ging ik naar de gitaren, en toen ging ik naar de drums en schreef ongeveer vijf nummers, en deze nummers werden het materiaal dat ik door de serie heen gebruikte.

Muziekvideo

Als extraatje heeft Lucasfilm ook een muziekvideo uitgebracht, waarin de componist de volledige theme voor The Mandalorian speelt. Op naar oktober voor seizoen 2!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney deelt The Mandalorian muziekvideo (en kijkje achter de schermen)
Sluiten