Thomas Aalderink
Thomas Aalderink Films & Series 27 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

The Mandalorian en Baby Yoda onttronen Stranger Things

Bijna een half jaar lang stond de Netflix serie Stranger Things bovenaan de Amerikaanse hitlijsten. Geen enkele serie was populairder dan het derde seizoen van deze Original. Toch komt aan die indrukwekkende reeks nu een einde. Baby Yoda neemt de boel over en zorgt voor het eerste succesverhaal van Disney+, want The Mandalorian staat nu op één.

Iedere week duiken ze bij Parrot Analytics in de cijfers en houden ze bij welke series het populairste is. Hiervoor hebben ze zelfs een eigen meeteenheid ontwikkeld, genaamd “demand expressions”. Deze wordt berekend op basis van het aantal streams, maar ze kijken ook naar de betrokkenheid van kijkers, hoe de serie het doet op social media en andere indicaties van populariteit.

The Mandalorian en de kracht van Baby Yoda

Daar maken ze vervolgens een lijst van en die wordt wekelijks gedeeld met de rest van de wereld. 21 weken lang werd deze top negen aangevoerd door Stranger Things, maar de Netflix knaller is teruggezakt naar de tweede positie. Nog steeds een indrukwekkende prestatie van een serie waarvan het meest recente seizoen een aantal maanden geleden verscheen.

Vorige week waren de rollen nog omgedraaid en moest The Mandalorian met ruim 67 miljoen demand expressions genoegen nemen met de op één na hoogste trede. Maar toen ging het balletje rollen en nam Baby Yoda het internet over en groeide de demand expressions naar meer dan honderd miljoen. Daar kan zelfs Stranger Things niet aan tippen.

All Baby Yoda Scenes In Chapter 3 The Mandalorian! BEST MOMENTS!

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Disney+ heeft goud in handen

Hoewel de kracht van Baby Yoda hierin zeker niet onderschat mag worden, staat The Mandalorian toch vooral bovenaan omdat het een werkelijk briljante serie is. Zowel critici als kijkers zijn het er roerend over eens dat Jon Favreau iets fantastische heeft neergezet. We durven dan ook wel te voorspellen dat The Mandalorian nog heel lang op de eerste plek blijft staan in de lijst van Parrot Analytics.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Maxim

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Mandalorian en Baby Yoda onttronen Stranger Things
Sluiten