Alrik de Jong
Alrik de Jong Films & Series 20 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

The Mandalorian-maker Jon Favreau deelt concept art ‘Baby Yoda’

Ook Star Wars-fans die nog niet zijn begonnen met de Disney+ Original The Mandalorian, kunnen niet om ‘Baby Yoda’ heen. Voor alle duidelijkheid: dit artikel bevat spoliers en de tweet van Jon Favreau ook.

The Mandalorian gaat over een Mandaloriaanse premiejager en speelt zich een paar jaar na de val van het Galactische Keizerrijk in Episode VI: Return of the Jedi af. In aflevering 1 volgt de premiejager een uitzonderlijk doelwit voor een goed betalende klant. Het enige wat hij weet is dat het gaat om iemand van 50 jaar. En dan hangt daar aan het einde van de aflevering die wieg met ‘Baby Yoda’, een geniaal bedenksel van Jon Favreau. Vanaf aflevering twee speelt het groene wezentje een belangrijke rol en blijkt het zoals al werd vermoed een krachtige gebruiker van de Force te zijn.

‘Baby Yoda’ is alles waar je als Star Wars-fan van droomde

Sinds de originele trilogie is het Star Wars-gevoel niet zo intiem geweest als in de nieuwe Disney+ Original The Mandalorian. Geen plastic Disney-gevoel, geen overdreven CGI, alles ademt Star Wars zoals het ooit bedoeld is. Maar waardoor fans het meest verrukt zijn, is ‘Baby Yoda’. In de serie wordt het groene wezentje ‘The Child’ genoemd, maar vanwege de gelijkenissen met Jedi-meester Yoda wordt het in de volksmond ‘Baby Yoda’ genoemd te worden. Iedereen is fan, helemaal nu John Favreau de originele concept art heeft gedeeld op Twitter.

Jon Favreau on Twitter

Original concept art. #TheMandalorian

The Mandalorian aflevering 3

We gaan ongetwijfeld nog veel van en over ‘Baby Yoda’ leren, feit is dat hij nu al tot een van de populairste Star Wars-karakters ooit hoort. Op Twitter gaat het nergens anders over en hij heeft zelfs al zijn eigen account. ‘Fear leads to hate. Hate leads to anger. Cuteness leads to snuggling‘, is zijn tagline. We zoeken Jon Favreau persoonlijk op als het schattige en krachtige groene wezentje het einde van The Mandalorian haalt. De derde aflevering is vanaf vrijdag 22 november te streamen op Disney+.

Baby Yoda on Twitter

Stronger than the force is love.

Baby Yoda on Twitter

Renamed The Mandalorian has been.

Baby Yoda on Twitter

Jedi I am. Bottle I need.

? Check ook: 5 brute Star Wars karakters die ook een eigen serie of filmtrilogie verdienen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Mandalorian-maker Jon Favreau deelt concept art ‘Baby Yoda’
Sluiten