Disney CEO heeft goed nieuws over The Mandalorian, maar is het genoeg?

The Mandalorian seizoen 2 komt er aan. Althans, dat hopen we. Disney CEO heeft ondanks de huidige crisis echter goed nieuws. Maar is het genoeg voor Disney+?

Eerder deze week deelden we de Nederlandse bioscoopagenda met je, voor na 1 juni. Naast wat indiefilms en oudere titels wordt het aanbod zeer karig.

Logisch, want vrijwel elke grote studio heeft zijn blockbusters uitgesteld tot later dit jaar of volgend jaar. Het is ook zonder lockdowns al pittig genoeg om de grote investeringen die voor de productie van een film nodig zijn terug te verdienen.

The Mandalorian seizoen 2

Star Wars fans hebben gelukkig nog één grote titel om naar uit te kijken. Het tweede seizoen van The Mandalorian, de hitserie waarmee Disney+ werd gelanceerd.

De grote vraag was de afgelopen weken: kan het tweede seizoen wel, zoals reeds aangekondigd, in oktober gelanceerd worden? Het is immers altijd maar de vraag of er al voor deze crisis genoeg gefilmd was.

Klaar met filmen

Het antwoord is gelukkig ja, zo stelt de kersverse Disney CEO Bob Chapek fans gerust. Net zoals Black Widow was het tweede seizoen van The Mandalorian al klaar met filmen voor alle producties in Hollywood werden stilgelegd, zo legt Chapek tegenover CNBC uit.

De montage andere taken die tot post-production behoren kunnen gewoon vanuit huis uitgevoerd worden. Oftewel, “The Mandalorian zal niet uitgesteld worden,” aldus de CEO van Disney.

Fantastisch nieuws dus, al weten we nog steeds geen exacte releasedatum. Daar gaan we hopelijk ergens in de komende maanden achter komen. In de tussentijd hebben we in ieder geval nog een mooie zoethouder, de docuserie over de Star Wars show die op dit moment op Disney+ draait.

En de Marvel shows dan?

Het is maar de vraag of hetzelfde geldt voor de Marvel series die naar Disney+ komen. Dan hebben we het onder andere over The Falcon and the Winter Soldier en WandaVision. Die titels komen officieel nog steeds respectievelijk in augustus en december naar de Netflix-killer.

Pittig moment voor Disney+

De streamingdienst zal de peperdure series hard nodig hebben. Waar Netflix al jaren een pijplijn aan grote shows heeft draaien, is het aanbod van Disney+ wat nieuwe titels betreft nog steeds karig. Net toen de productiemachine op gang kwam, legde de huidige crisis alles plat.

November nadert, het punt waarop veel abonnenten van één jaar gaan verlopen, sinds de lancering eind volgend jaar. Hopelijk heeft Disney met The Mandalorian seizoen 2 in oktober de perfecte timing om de abonnees nog een jaar aan boord te houden…

CNBC

Reageer op artikel:
Disney CEO heeft goed nieuws over The Mandalorian, maar is het genoeg?
Sluiten