Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 15 nov 2019

Disney ziet The Mandalorian film wel zitten (maar dat is een slecht plan)

The Mandalorian is afgelopen week goed van start gegaan. De Star Wars serie weet het intieme gevoel van de originele trilogie terug te brengen, zonder een lawine aan CGI. Het lijkt erop dat Jon Favreau het voor elkaar heeft gekregen om aan de torenhoge verwachtingen van de fans te voldoen.

The Mandalorian als film?

De show is een heerlijke frisse wind na de afgelopen paar films. Sterker nog, fans merken geregeld op dat dit de diversiteit is die ze van Star Wars anno 2019 willen zien. Niet keer op keer hetzelfde Skywalker verhaal, maar een breder palet aan genres, verhalen en invloeden.

Disney co-voorzitter en studiobaas Alan Horn is zeer tevreden. Sterker nog, volgens Horn is het niet uitgesloten dat Disney er alsnog een film van maakt. De studiobaas werd door het Amerikaanse Variety gevraagd of Disney+ series ook bioscoopfilms voort kunnen gaan brengen. Horn noemde vervolgens The Mandalorian als specifiek voorbeeld waarbij hij een dergelijke toekomst niet uitsluit:

“The Mandalorian is al een hit gebleken, dus als de hele serie zo overtuigend blijkt te zijn dat we het reverse-engineeren naar een biscooprelease, een twee uur durende film of wat dan ook, prima!”

Jon Favreau reageert

Op dit moment wordt het tweede seizoen van de hitserie al gefilmd, opnieuw met Jon Favreau aan het roer. Variety vroeg de regisseur en producent direct naar zijn mening over de situatie die Horn schetst. Ziet hij een Star Wars film zitten?

“Deel uitmaken van Disney + was voor mij een geweldige kans om een Star Wars-verhaal te vertellen op de schaal die mij het meeste aanspreekt. Ik weet niet of ik op grote schaal een Star Wars-verhaal zou willen doen, dat zou voor mij… overweldigend zijn. Toen ik aan Marvel-films werkte, was het Iron Man, Iron Man 2, films op een wat intiemere, menselijkere schaal, dus ik hou van karaktergedreven dingen die misschien kleiner zijn, en ik hou van de special effects die daarbij horen. ”

Variety on Twitter

TheMandalorian show runner Jon Favreau doesn’t think he could handle telling a #StarWars story on a larger scale https://t.co/JaWaElVNZc https://t.co/oTuY0801Hg

Amen

Favreau vergelijkt de kleinere schaal van The Mandalorian met de eerste Star Wars film. Sterker nog, voor hem heeft het veel weg van indie-films. Juist het aspect waardoor Favreau dus The Mandalorian wilde doen, mist in de grotere Star Wars films. The Mandalorian is juist zo sterk, omdat het de beperkte scope van een serie heeft.

Je zult hem dus niet snel een Force Awakens zien maken. En dat is maar goed ook, want wat ons betreft mag Disney vaker verhalen vertellen die zich wat meer op de grond afspelen. De rijke wereld verkennen, zonder meteen uit te zoomen met grandiose ruimtegevechten en politieke drama. De grotere films missen die intimiteit en voelen door alle grootse CGI-gevechten en het geforceerde stramien juist leger aan.

Ach, als Favreau lekker in die hoek blijft, dan kan Kevin Feige van Star Wars een tweede Marvel Cinematic Universe maken. Hier lees je daar meer over.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Disney ziet The Mandalorian film wel zitten (maar dat is een slecht plan)
Sluiten