Lucasfilm-medewerker stelt fans gerust na finale The Mandalorian

⚠PAS OP: dit artikel bevat spoilers voor de finale van The Mandalorian. Heb je de aflevering nog niet gezien? Kom dan vooral later terug!

De finale van The Mandalorian was al een fantastich kerstcadeau voor Star Wars-fans. Toch deden showrunners Jon Favreau en Dave Filoni daar nog een flinke schep bovenop met de post-credits-scène.

The Book of Boba Fett

Alsof de barrage aan eerder deze maand aangekondigde nieuwe Star Wars-series nog niet genoeg was, werd The Mandalorian afgesloten met de aankondiging van een nieuwe show: The Book of Boba Fett. Maar is dat nou echt zo? Is het daadwerkelijk een nieuwe show?

We zagen de premiejager de troon van Jabba the Hutt bestijgen, vergezeld door Fennec. Vervolgens onthulde tekst in beeld dat The Book of Boba Fett in december 2021 naar Disney+ komt. De maand waarin ook The Mandalorian seizoen drie wordt verwacht.

The Mandalorian seizoen drie?

De grote vraag was en is dan ook: krijgt Boba Fett zijn eigen serie, of verschuift The Mandalorian haar focus na het afscheid van Grogu naar Boba Fett? Oftewel, is The Book of Boba Fett simpelweg seizoen drie van de Star Wars-show, of een compleet nieuwe (mini)serie?

Fans speculeerden er afgelopen weekend op los. Later vandaag is Jon Favreau te gast bij de Amerikaanse talkshow Good Morning America, hopelijk om meer duidelijkheid te verschaffen. In de tussentijd hebben we gelukkig al een andere kenner die meer duidelijkheid kan verschaffen.

Lucasfilm-medewerker schept duidelijkheid

Dan hebben we het over Paul Bateman, een artist bij Lucasfilm, het bedrijf achter The Mandalorian. Hij werkte achter de schermen mee aan de productie van de serie. Op Twitter werd hij door fans bestookt met vragen, waarop hij, met een paar disclaimers, eindelijk een antwoord gaf:

Bateman is geen woordvoerder van Lucasfilm, dus neem zijn antwoord vooral met een korreltje zout. De opzet van The Mandalorian, met Chapters, en de naam The Book of doen vermoeden dat de serie als een soort anthologie is opgezet. De naam The Mandalorian kan ook slaan op Boba Fett, immers.

Die conclusie trokken fans al, maar de opmerking van Bateman wijst er desondanks toch op dat het echt twee losse producties zijn. Niet alleen heeft Pedro Pascal dus al bevestigd dat hij in seizoen drie van The Mandalorian zit, maar beide projecten hebben dus ook verschillende productie-planningen. Met de nadruk op producties. Fans gaan er vanuit dat het volledige series zijn, maar dat is geen gegeven.

Korte film of miniserie?

The Book of Boba Fett zou zelfs een (korte) film kunnen zijn, waarmee het derde seizoen van The Mandalorian wordt afgetrapt. Meer achtergrond voor de premiejager, waarna het reguliere seizoen los kan gaan, met een grote rol voor Temuera Morrison. Of het verhaal van zowel Din Djarin als Boba Fett gaat verder met twee miniseries: vier tot zes afleveringen voor Boba, en vier tot zes voor The Mandalorian. Favreau en Filoni hebben dankzij de streamingdienst alle ruimte om te experimenteren.

Dat er meer aan de hand is dan een regulier derde seizoen, is ondertussen dus wel duidelijk.  Toch blijven er zo nog een hoop vragen over. Hopelijk schept Jon Favreau vandaag nog duidelijkheid!

Bateman deelde op Twitter overigens ook foto’s van achter de schermen die duidelijk maken dat er hard gewerkt wordt aan Andor:

Reageer op artikel:
Lucasfilm-medewerker stelt fans gerust na finale The Mandalorian
Sluiten