Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 23 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Kijkers spotten enorme blunder in The Mandalorian (en Twitter gaat los)

Oplettende fans hebben in de meest recente aflevering van Star Wars-serie The Mandalorian een blunder van formaat gespot: een crewlid is vrijwel volledig in beeld te zien.

The Mandalorian is in meerdere opzichten een innovatieve productie: scènes worden grotendeels niet voor een green screen gefilmd, maar in een gigantische ruimte bekleed met videoschermen.

Blunder in The Mandalorian

Ook wel bekend als The Volume. Je kunt de innovatieve technologie van The Lion King-regisseur Jon Favreau hier in actie zien.

Door de beruchte koffiebeker in Game of Thrones weten we echter al dat zelfs de grootste budgetten niet de meest stupide productiefoutjes kunnen voorkomen.]

The Siege

Dat geldt ook voor aflevering twaalf van The Mandalorian, genaamd The Siege. Greef Karga schakelde Mando en Cara Dune in om een basis van de Empire uit te schakelen. Zeg gerust: op te blazen.

Dat mondt (uiteraard) al snel uit in een gevecht tussen de crew van Mando en een groep Stormtroopers. De regie van The Siege was in handen van Carl Weathers, de acteur die ook Greef Karga speelt.

Crewlid

Hij heeft een spectaculaire aflevering afgeleverd, maar helaas geen foutloze. Als een franchise kritische fans heeft, dan is het Star Wars wel.

Die hebben namelijk een blunder gespot die nog groter is dan die uit Game of Thrones. In plaats van een drankje gaat het namelijk om een crewlid dat tijdens de shootout grotendeels in beeld is te zien:

Digitaal oppoetsen

HBO loste het foutje in Game of Thrones op door het drankje in kwestie digitaal weg te poetsen. Leve streamingdiensten.

Op het moment van schrijven lijkt Disney nog niet een vergelijkbare oplossing te hebben gehanteerd, al beweren sommige fans op Twitter dat het moment in kwestie al donkerder is gemaakt zodat het crewlid minder te zien is.

Twitter gaat los

Het crewlid in kwestie heeft in ieder geval onbewust een stukje Star Wars-geschiedenis geschreven. Fans grappen al over een officiële pagina op de Star Wars-wiki en hebben zelfs al een nep-poster en speelgoed voor hem in elkaar geflanst:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Kijkers spotten enorme blunder in The Mandalorian (en Twitter gaat los)
Sluiten