Nog even over het verrassende einde van The Mandalorian aflevering 1

Dat aflevering 1 van de Star Wars-serie The Mandalorian op Disney+ staat, zal je na deze lovende kritieken niet zijn ontgaan. En als je aflevering 1 al hebt gezien, dan ben je verrukt van het einde, dat kan niet anders. Mocht je nog moeten beginnen met de serie, klik dan vlug weg, want dit artikel bevat spoilers.

The Mandalorian speelt zich een paar jaar na de val van het Galactische Keizerrijk in Episode VI: Return of the Jedi af en gaat over een premiejager, die zijn weg vindt in een sterrenstelsel zonder wetten.
* Onder de trailer beginnen de spoilers!

The Mandalorian | Official Trailer | Disney+ | Streaming Nov. 12

After the stories of Jango and Boba Fett, another warrior emerges in the Star Wars universe. “The Mandalorian” is set after the fall of the Empire and before the emergence of the First Order. We follow the travails of a lone gunfighter in the outer reaches of the galaxy far from the authority of the New Republic.

Wauw, een ‘baby Yoda’

Aflevering 1 van The Mandalorian begint heerlijk. Je ziet de premiejager in zijn element als ijzersterke premiejager in een setting die aan alle kanten Star Wars ademt. De scène in de ‘Cantina’ geeft je bijvoorbeeld een vertrouwd gevoel, maar je ontmoet ook veel nieuwe figuren en wezens. Het werk als premiejager is geen vetpot, maar dan ontmoet hij een uit het Galactische Keizerrijk overgebleven ‘Imperial-leider’ (gespeeld door Werner Herzog) en zijn assistent Dr. Pershing. De Imperial biedt een torenhoge premie voor een 50-jarig wezen, waarover weinig bekend wordt gemaakt. Het enige wat de premiejager krijgt, is een tracker. Dat het doel een schattig groen wezen van het mysterieuze ras van Yoda is, zal later blijken.

Grace on Twitter

Okay highlight of my night. #TheMandalorian #BabyYoda

Na een ontmoeting met premierobot IG-11 vecht de premiejager zich met de robot een weg tot het doel. Ze treffen uiteindelijk een zwevende wieg met daarin de ‘baby Yoda’, die IG-11 en de premiejagerde premiejager met grote en onschuldige ogen aankijkt. IG-11 wil het doel volgens opdracht vernietigen, nadat hij uitlegt dat ieder ras op een ander tempo oud wordt. Maar daar steekt de premiejager een stokje voor door IG-11 te vernietigen. Daarmee eindigt aflevering 1 van The Mandalorian. Wauw. De grote vraag: wie is dit wezen en wat voor rol gaat de Force spelen in de serie?

Mysterieus ras

Yoda is een van de bekendste personages uit de Star Wars-saga. De groene Jedimeester is op het gebied van wijsheid de sterkste Jedi ooit. Yoda trainde onder anderen Graaf Dooku en Luke Skywalker in de wegen van de Force. Op het einde van Episode VI: Return of the Jedi sterft de Jedimeester op 900-jarige leeftijd een rustige en natuurlijke dood.

????? ☂️ on Twitter

baby yoda ?? https://t.co/St1Qzq9dGV

Over het ras van Yoda is weinig bekend, maar uit onder meer de boeken blijkt het de groene wezens zeer krachtige gebruikers van de Force zijn en eeuwenlang kunnen leven. Of de 50 jaar oude baby in The Mandalorian een nakomeling van Yoda is, zal nog blijken. Dit zou wel tegen een van zijn levensopvattingen – ‘verbondenheid leidt tot jaloezie’ – ingaan. Aan de andere kant hebben we de groene Jedi wel eens vaker betrapt op inconsequentie.

Yaddle

Een ander personage van het ras van Yoda dat je kent uit een Star Wars-film is Jedimeester Yaddle. Ze is te zien in Episode I: The Phantom Menace, in een scène waarin Jedimeester Qui-Gon Jinn de uitverkorene Anakin Skywalker binnenbrengt in de Jeditempel. In het boek Jedi Quest: The Shadow Trap overlijdt ze op 483-jarige leeftijd. Of Yaddle verbonden is met de groene baby in The Mandalorian is ook de vraag, al lijkt dit onwaarschijnlijk. Maar we weten natuurlijk niets over de voortplanting of broed van dit ras.

Star Wars: But Only Yaddle Scenes

Star Wars but just Yaddle Scenes. lol

De toekomst van Star Wars?

Feit is dat er met de ‘baby Yoda’ mogelijk een bijzonder krachtige Jedi Master in de wieg ligt die nog wel eens een grote rol kan gaan spelen in de toekomst van Star Wars. Dat we in The Mandalorian meer leren over het ras lijkt aannemelijk en dat is toch wel een heel lekker en verrassend gegeven.

Aflevering twee van The Mandalorian verschijnt op vrijdag 15 november op Disney+.

Reageer op artikel:
Nog even over het verrassende einde van The Mandalorian aflevering 1
Sluiten