The Lion King 2 bevestigd: Disney schakelt Oscar-winnaar in

Disney komt met een vervolg op The Lion King (2019). Dit keer niet met Jon Favreau als regisseur, maar Barry Jenkins. Hij won in 2017 met Moonlight maar liefst drie Oscars.

Jon Favreau’s The Lion King remake was, laten we eerlijk zijn, vrij matig. Ja, op technisch vlak is Favreau echt een pionier, maar de film zelf kwam bij lange na niet in de buurt van het origineel.

The Lion King sequel

Maar ja, daar zal Disney niet van wakker liggen. De live-action remake, die je eigenlijk praktisch een animatiefilm zou moeten noemen, bracht namelijk maar liefst 1.6 miljard dollar op.

Daar haalt niemand zijn neus voor op, al helemaal niet Disney. De onvermijdelijke kogel is nu dan ook door de kerk: er komt een sequel aan.

Barry Jenkins

Opvallend genoeg dit keer niet met Jon Favreau aan het roer, maar met Barry Jenkins. De regisseur die drie Oscars won met zijn fantastische film Moonlight.

Jeff Nathanson, verantwoordelijk voor het script van de eerste remake, is ook dit keer weer aan boord. Het script van de sequel is zelfs al helemaal.

Geen sequel?

Volgens meerdere bronnen noemt Disney het echter zelf geen sequel. De vervolgfilm is naar verluidt juist een prequel, waarbij kijkers de origin story van Mufasa te zien gaan krijgen.

“Door mijn zus te helpen bij het opvoeden van twee jonge jongens in de jaren ’90, ben ik opgegroeid met deze karakters”, aldus Jenkins in een verklaring. “De kans krijgen om met Disney samen te werken aan het uitbreiden van dit prachtige verhaal over vriendschap, liefde en nalatenschap, terwijl ik mijn werk voortzet om de levens en zielen van mensen in de Afrikaanse diaspora te beschrijven, is een droom die uitkomt.”

Afwachten geblazen

Op het moment van schrijven is het onduidelijk of de cast van The Lion King ook terugkeert voor deze prequel, maar een Lion King-film zonder Donald Glover als Simba en Beyoncé als Nala is ondertussen simpelweg niet meer compleet.

Ook heeft Disney nog geen releasedatum bekendgemaakt. Hopelijk weet Barry Jenkins het ietwat slappe vorige deel te overtreffen met een verhaal dat het niet enkel van de nostalgie moet hebben. De lat ligt in elk geval laag: de goedkope vervolgfilms van de originele animatiefilm waren niet veel soeps.

Gelukkig draait de remake-machine gewoon lekker door terwijl we op meer nieuws wachten, met als volgende titel in de pijplijn een 101 Dalmatians-remake met Emma Stone als Cruella de Vil.

Deadline

Reageer op artikel:
The Lion King 2 bevestigd: Disney schakelt Oscar-winnaar in
Sluiten