The Legend of Korra: Netflix verrast fans met vervolgserie Avatar

Vaak zijn peperdure en gloednieuwe Originals de best scorende films en series op Netflix. Titels waar de streamingdienst een hoop marketing tegenaan gooit, in de hoop dat ze een nieuwe hit te pakken hebben. Soms is dat echter niet eens nodig, zoals bij Avatar: The Last Airbender.

Er zijn van die series die zo extreem nostalgisch zijn voor een hele generatie kijkers, dat Netflix enkel een oude licentie hoeft op te pakken. Dat gold natuurlijk voor bijvoorbeeld Friends, maar ook zeker voor Avatar: The Last Airbender.

Avatar: The Last Airbender scoort op Netflix

Dat Friends zou scoren, kon iedereen zien aankomen. Een razend populaire sitcom die nog altijd werd uitgezonden op televisie. Maar Avatar: The Last Airbender is andere koek. Dat is immers een wat oudere animatieserie, die je in Nederland zo’n vijftien jaar geleden kon kijken op Nickelodeon.

Toen Netflix die serie online gooide, ging het internet meteen los. Ondanks de belabberde beeldkwaliteit. Dat komt niet alleen door de kracht van nostalgie, maar ook door The Last Airbender zelf. Je doet de animatieserie te kort door het weg te zetten als een kinderserie, zoals het even nostalgische Pokémon bijvoorbeeld is.

The Last Airbender vertelt een bloedserieus verhaal dat juist ook voor volwassenen interessant is. Netflix zal zich in ieder geval gelukkig prijzen, want de streamingdienst heeft tevens een live-action adaptatie van de serie in de pijplijn zitten. Daar is dus zeker draagvlak voor, mits de serie maar goed uitpakt…

The Legend of Korra!

In de tussentijd heeft de streamingdienst vanuit het niks nog een grote verassing voor Avatar-fans. The Legend of Korra komt namelijk ook naar Netflix! De serie komt op 14 augustus naar de streamingdienst. Let op: Nederland is officieel nog niet bevestigd, maar The Last Airbender kwam ook tegelijkertijd met Amerika onze kant op.

The Legend of Korra is de vervolgserie van The Last Airbender. Korra is de avatar waar de serie om draait. In tegenstelling tot Aang is ze veel meer een vechtersbaasje. De serie speelt zich decennia na de originele show af, met enkel een paar originele personages die als oudjes voorbij komen. Verder ligt de focus geheel op de nieuwe cast.

TikTok

De serie is ook een stuk nieuwe dan The Last Airbender, en dat zie je meteen. De animatie is van hoger niveau, evenals de algehele beeldkwaliteit. Nu The Last Airbender zoveel jaar na dato opeens door een geheel nieuwe generatie is ontdekt en viral kan gaan op TikTok en Reddit, zou je zeggen dat The Legend of Korra ook moet gaan scoren. Op naar augustus!

In de tussentijd trek in meer animatieseries voor volwassenen? Check dan eens dit lijstje.

Reageer op artikel:
The Legend of Korra: Netflix verrast fans met vervolgserie Avatar
Sluiten