The Legend of Korra: Netflix heeft prachtig nieuws voor Avatar-fans

Netflix heeft een grote verrassing voor fans van Avatar: The Last Airbender klaarstaan: The Legend of Korra staat nu op de streamingdienst!

Avatar: The Last Airbender is helemaal terug. Een hele generatie groeide begin dit millenium met de cartoon op, die in 2005 van start ging. Oftewel, een nostalgie-bom van jewelste. Toen Netflix vorig jaar de animatieserie aan haar aanbod toevoegde dook het internet erop.

Netflix scoort met Avatar: The Last Airbender

Memes, fans die de hele serie opnieuw gingen kijken als volwassene en vooral een hoop nostalgie zorgden ervoor dat The Last Airbender weer helemaal hot was. Iets waar Netflix zeer blij mee zal zijn, want de streamingdienst heeft een live-action-adaptatie van de serie in de pijplijn zitten.

Het zit het bedrijf echter niet alleen maar mee. Eerder dit jaar kwam naar buiten dat de makers van de originele animatieserie het live-action-project hadden verlaten. Ze waren het niet eens met de richting die Netflix op wil gaan.

Fans waren al sceptisch gezien het om een adaptatie van een animatieserie gaat, wat zelden goed uitpakt, maar nu gingen helemaal alle alarmbellen af. In dit artikel lees je meer over die controverse.

Eindelijk The Legend of Korra

Terwijl we het eindresultaat van dat project afwachten heeft Netflix een mooie zoethouder voor Avatar-fans. Eindelijk staat The Legend of Korra op de streamingdienst! Alle vier de seizoenen zijn sinds afgelopen maandag te streamen op Netflix.

Na maanden zeuren kunnen fans dus eindelijk verder met hun nostalgie-trip. Voor de Avatar-fans die The Legend of Korra nooit hebben gezien omdat de serie al te laat voor hen op Nickelodeon werd uitgezonden: The Legend of Korra gaat over Korra, een Avatar die Aang opvolgt uit de originele serie.

De serie speelt zich zeventig jaar na The Last Airbender af. Daardoor ziet de wereld er heel anders uit, dankzij technologische vooruitgang, en komt Korra onder andere de kinderen van Aang tegen.

Anti-stuurders

De balans in de vier naties is hersteld, en stuurders en niet-stuurders leven samen in een grote metropolis. Maar Korra  ziet dat er grote problemen zijn. Bij aankomst in de stad komt ze oog in oog te staan met criminele stuurder-bendes en leden van een gevaarlijke anti-stuurders organisatie. Ondanks het grote gevaar is ze vastbesloten tegen de groeiende anti-stuurders-revolutie te vechten.

Een aangename verrassing, zeker nu we de komende weken vooral binnen zullen zitten. The Legend of Korra begon in 2012, waardoor de animatie ook van een net wat moderner en hoger niveau is dan Avatar: The Last Airbender. Dat maakt het net ietsje makkelijker om de serie anno 2020 te kijken. Heerlijk!

🙌Check: Avatar-fanfilm The Legend of Korra maakt indruk

Reageer op artikel:
The Legend of Korra: Netflix heeft prachtig nieuws voor Avatar-fans
Sluiten