Pim Jansen
Pim Jansen Netflix 23 mrt 2019

Netflix komt binnenkort met misschien wel de meest bizarre drugs documentairefilm

Als je genoten hebt van Operation Odessa, de bizarste drugsdocu ooit, dan zal je blij worden van de nieuwe Netflix documentaire The Legend of Cocaine Island. De heeft alles in zich wat je van een zeer onderhoudende docu mag verwachten: spannend, komisch en een bijzonder verhaal wat op feiten is gebaseerd. Die wil je zien dus.

The Legend of Cocaine Island gaat over Rodney Hyden, een gewone, bijna onopvallende man die door de economische situatie gedwongen wordt om een innovatieve oplossing te bedenken voor een acuut geldprobleem. De oplossing die bedenkt is echter alles behalve gewoon.

Het avontuur van Rodney Hyden

Rodney Hyden is een hardwerkende ondernemer in het Amerikaanse Florida die financieel gezien moeilijke tijden beleeft. Als de nood het hoogst is, herinnert hij zich de urban legend van een verborgen schat. Geen gewone schat uiteraard, het verhaal gaat namelijk dat er een zak cocaine is verborgen met een waarde van 2 miljoen dollar. Logisch dat je daar achteraan gaat als je dringend geld nodig hebt.

THE LEGEND OF COCAINE ISLAND | Official Trailer [HD] | Netflix

This is a tale of a map, buried treasure and a plan. Fueled by a combination of desperation and blissful ignorance, a plan is hatched to retrieve a mythical $2-million stash of cocaine buried in the Caribbean.

Rodney doet dat echter niet alleen, maar roept de hulp van zijn vrienden in. Die hebben er wel oren naar en al snel wordt een expeditie op touw gezet om de schat te vinden. Klein probleem: niemand weet waar de schat verborgen is. Als deze al bestaat. De zoektocht is een aaneenschakeling van hilarische situaties. Al snel wordt de vraag gesteld of ze geen luchtkastelen aan het najagen zijn. De trailer laat in ieder geval zien dat de docu het kijken absoluut waard is.

Vermakelijke Netflix documentaire

Maker Theo Love vertelt over de manier waarop de bijzondere docu tot stand is gekomen: “We hadden nooit het plan om een traditionele documentaire te maken. We wilden een film maken. Een grote, vermakelijke film. Ik ben opgegroeid met het idee dat documentaires saai, stoffig en educatief moesten zijn. Dat veranderde toen ik een abonnement kreeg op Netflix”. Door de trailer wordt het in ieder geval duidelijk dat het goed is gelukt om juist het tegenovergestelde te bereiken.

The Legend of Cocaine Island staat vanaf 29 maart op Netflix. Wil je weten dat er deze week nieuw is verschenen op de streamingdienst? Klik dan hier voor onze update.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Netflix-Nederland

Reageer op artikel:
Netflix komt binnenkort met misschien wel de meest bizarre drugs documentairefilm
Sluiten