Netflix komt in september met jouw nieuwe favoriete serie: The Lawyer

Scandinavische misdaadseries: het zijn zelden de grootste topscoorders van het moment, maar ze zijn altijd wel in de toplijsten op Netflix te vinden. Veel sneeuw, een chagrijnige detective en een moord die moet worden opgelost. Wat wil je nog meer nu de zomers plaats maakt voor de herfst? The Lawyer weet te verrassen.

Bij dat genre zullen veel lezers waarschijnlijk moeten denken aan Marcella en The Bridge. Twee recente topvoorbeelden van een fantastische Scandinavische misdaadserie. Voor die fans hebben we geweldig nieuws: Hans Rosenfeldt, de bedenker van Marcella en The Bridge, brengt zijn nieuwste project naar Netflix.

The Lawyer

Dan hebben we het over The Lawyer, een Zweeds-Deense thriller. The Lawyer volgt advocaat Frank Nordling, gespeeld door Alexander Karim. Hij zag als kind hoe zijn ouders op brute wijze om het leven worden gebracht. Een trauma die hem vormde als kind, maar waar hij weinig mee kon.

Tot hij als volwassene ontdekt wie er voor de moord verantwoordelijk was. Dat is namelijk de Deense crimineel Thomas Waldmann, gespeeld door Thomas Bo Larsen. Nordling besluit wraak te nemen met een briljant plan. De advocaat infiltreert het bedrijf van Waldmans. Hij werkt zich langzaam op tot de persoonlijke advocaat en vertrouweling van de topcrimineel.

Een gevaarlijke missie met grote gevolgen, zowel voor Nordling zelf als zijn zus Sara. Verder gaan we niks spoilen, want The Lawyer is bij uitstek zo’n serie die je gewoon moet gaan ervaren. Juist het bloedstollende plot maakt de misdaadserie zo sterk. Ook is het verfrissend dat Rosenfeldt je niet opnieuw een cliché moordzaak voorschotelt.

Netflix en NPO

Het eerste seizoen van The Lawyer bestaat al even, maar staat vanaf 1 september ook op Netflix. Ook tof: je kunt na dat seizoen direct verder kijken want het tweede seizoen wordt vanaf 5 september uitgezonden op NPO 3, en is vanaf 4 september in zijn geheel te bingen op NPO Plus. Of je wacht gewoon op de onvermijdelijke Netflix-release van over een tijdje.

Check hieronder de trailer voor The Lawyer.

Reageer op artikel:
Netflix komt in september met jouw nieuwe favoriete serie: The Lawyer
Sluiten