The Last Dance, een docu-serie over Michael Jordan op Netflix

Terwijl het leven van basketballegende Michael Jordan op ieder vlak wel lijkt ontleed, werken Netflix en ESPN samen aan een 10 uur durende documentaire over ‘His Airness’. The Last Dance belooft de meest uitgebreide en diepgaande kijk op Michael Jordan ooit te worden. Alleen de trailer bezorgt je al kippenvel.

500 uren aan nieuw beeldmateriaal van Michael Jordan

De nieuwe documentaire over Michael Jordan die in 2020 op Netflix én ESPN verschijnt, heet The Last Dance en wordt geregisseerd door filmmaker Jason Hehir, onder meer bekend van de documentaires Finding Hulk Hogan, Jose Canseco: Last Shot en van de documentaireserie 30 for 30.

Hehir werkt voor The Last Dance volledig in samenwerking met Michael Jordan zelf. Ook Chicago Bulls, de club waar Michael Jordan zijn grote successen behaalde, werkt mee. Een rits aan basketballers waarmee en waartegen ‘His Airness’ speelde, wordt geïnterviewd. Daarnaast kan de filmmaker putten uit 500 uren aan nieuw beeldmateriaal van het NBA-kampioenschap in het seizoen 1997-1998, dat direct ook het einde van de heerschappij van de Chicago Bulls markeerde.

Documentaire-trailer The Last Dance

De trailer belooft veel. Kippenvel voor iedereen die van sport houdt (of in de jaren 90 NBA-kaartjes van Michael Jordan en andere NBA-sterren verzamelde). Wat betreft documentaires zal dit de Netflix-hit worden van 2020.

Michael Jordan Last Dance 2019 (Official Trailer)

I do not own the rights and credits to this video, all rights go to ESPN 30 for 30.

Meer basketbal op Netflix

Nu we het toch over basketbal hebben: er staan best al wat coole films en documentaires over deze Amerikaanse sport op Netflix Nederland. Zo is At All Costs interessant. Deze onthullende documentaire laat zien hoe de wereld van het Amateur Athletic Union-basketbal de jeugdsport heeft geprofessionaliseerd in Amerika. Coach Carter is een leuke film, met Samuel L. Jackson als basketbalcoach.

In 2000 kwam de documentaire Michael Jordan to the Max uit. Deze staat niet op Netflix, maar is wel het kijken waard. Beschouw het als aangename warming-up voor The Last Dance. Zoals nu gepland staat, verschijnt de documentaire in de zomer van 2020 op ESPN en in de herfst van 2020 op Netflix.

Check ook: Shaquille O’Neal zet Tomorrowland op z’n kop als DJ Diesel én als gast

Reageer op artikel:
The Last Dance, een docu-serie over Michael Jordan op Netflix
Sluiten