‘The Journey’ keert terug in ‘FIFA 18’ en de eerste stappen klinken veelbelovend

Verandering van spijs doet eten en daarom kwam Electronic Arts vorig jaar met een verhaalmodus in FIFA. In de spelmodus genaamd The Journey stapte je in de schoenen van Alex Hunter. Een jonge en talentvolle aanvaller die het moest gaan maken in de Premier League. Deze modus kwam als een mooie afwisseling naast het bestaande aanbod en het is dan ook geen verrassing dat The Journey terugkeert in FIFA 18.

Ook in FIFA 18 staat het verhaal van Alex Hunter centraal. Het is, ondanks dat de fans het graag anders hadden gewild, dus opnieuw niet mogelijk om zelf een speler aan te maken. Om FIFA-spelers tegemoet te komen, heb je dit jaar wel meer keuzes om Hunter naar eigen smaak aan te passen. Ook het kritiekpunt dat je binnen de Engelse landsgrenzen moet blijven is aangepakt, want een transfer naar een buitenlands topcompetitie is dit jaar mogelijk.

Oude en nieuwe gezichten

Hunter staat er net als voorheen niet alleen voor. Bekende gezichten als zaakwaarnemer Michael, opa Jim en moeder Catherine zijn weer van de partij, maar ook nieuwe gezichten doen hun intrede. Wie er allemaal een rol gaan spelen is nog onbekend, maar het is al zeker dat de jonge Engelsman te maken gaat krijgen met topspelers als Hazard en Ronaldo.

Welke wereldsterren je tegenkomt is afhankelijk van de keuzes die je maakt. Op dit gebied heeft Electronic Arts flinke stappen gemaakt zodat het de moeite waard is om The Journey meerdere malen te spelen. Waar je uiteindelijk eindigt is niet alleen afhankelijk van je prestaties op het veld, maar ook van de keuzes die je naast het groene gras maakt.

Donkere tijden

In de eerste gameplay demo’s krijgt Hunter al meteen te maken met de harde voetbalwereld. Volgens zaakwaarnemer Michael heeft Real Madrid in het voorseizoen interesse getoond in de talentvolle speler. Alex zelf lijkt de stap wel te willen maken en dat wordt hem niet in dank afgenomen door de fans. Hunter jr. wordt uitgefloten, maar dat is blijkbaar niet alleen vanwege het mogelijke vertrek.

Wat er precies speelt is nog niet duidelijk, maar de situatie waarin Alex zich bevindt klinkt alles behalve hoopvol. Zeker wanneer Michael het appartement van Hunter binnenvalt met het bericht dat ze meteen moeten vertrekken, wordt duidelijk dat het goed mis is. Een zichtbaar verbaasde Alex vraagt waarom ze halsoverkop moeten vertrekken. Het antwoord luidt: “Om je carrière te redden”.

Op dat moment stopt de demo en dus zijn we niet veel wijzer geworden over wat er precies gaande is. Eén ding is zeker: Alex Hunter gaat een roerige tijd tegemoet. Hoe hij daar doorheen gaat komen? Dat is vanaf 26 september aan jou, want vanaf dan ligt FIFA 18 in de winkel.

Reageer op artikel:
‘The Journey’ keert terug in ‘FIFA 18’ en de eerste stappen klinken veelbelovend
Sluiten