Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 13 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

The Iron Mask trailer: Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger in actie

Het is alweer lang geleden dat Journey to China: The Mystery of the Iron Mask werd aangekondigd. Nu is de Russisch-Chinese film terug met een trailer, en een kortere naam: The Iron Mask. Met niemand minder dan Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger in de hoofdrol!

The Iron Mask

Je merkt het al meteen: The Iron Mask wordt geen doorsnee film. Het gaat om een sequel op Forbidden Kingdom, een vrij obscure fantasy-film uit 2014. Ook toen waren Russische en Chinese productiehuizen betrokken bij de totstandkoming van de film, evenals een Oekraïense studio.

Juist nu China een steeds belangrijkere afzetmarkt voor films wordt zijn dit soort absurde projecten des te interessanter. Sterren als Arnold Schwarzenegger verdienen al decennia een aardig zakcentje in Azië met televisiereclames, maar met dit soort films worden die opvallende samenwerkingen naar een hoger niveau getild.

Rutger Hauer

Maar goed, terug naar The Iron Mask. De film wordt beschreven als een high concept fantasy/historical epic. We volgen de Engelse reiziger Jonathan Green, die op pad is van Rusland naar China in de 18e eeuw. Ondertussen komt hij draken, zwarte magie en bloeddorstige koningen tegen, terwijl hij zijn fantastische doch uiterst dodelijke avontuur voortzet.

Het promotiemateriaal belooft “adembenemende gevechten” en “verbluffende beelden”. De cast bestaat verder onder andere uit Jason Flemyng (The Curious Case of Benjamin Button), Charles Dance (Game of Thrones), James Hook en onze eigen Rutger Hauer.

Arnold Schwarzenegger vs. Jackie Chan

Ach, uiteindelijk hoef je maar één ding te weten: filmhelden Arnold Schwarzenegger en Jackie Chan  gaan het in bizarre kostuums tegen elkaar opnemen in spectaculaire vechtscènes. Dat het totaalpakketje dan ongetwijfeld geen Oscar-materiaal zal worden, maakt dan nog maar weinig uit!

The Iron Mask komt op 10 april direct naar alle digitale kanalen.

?Check ook: Kijktip: Okja, de Netflix Original van Oscar-winnnaar regisseur Parasite

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Elke vrijdag echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Iron Mask trailer: Jackie Chan en Arnold Schwarzenegger in actie
Sluiten