Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 2 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

The Irishman te lang? Zo kijk je de film op Netflix als miniserie!

Volgens regisseur Martin Scorsese en de meeste reviews vliegt The Irishman voorbij, maar je kunt er niet omheen dat de film maar liefst drie uur en 29 minuten duurt. Dat is anno 2019 in een wereld vol social media en andere afleidingen een eeuwigheid.

The Irishman op Netflix

Waar de een het als een meesterwerk bestempelt, noemt de ander de film oersaai. Wanneer je de film echter in afleveringen op zou knippen, valt 3 uur en 29 minuten opeens reuze mee. Dat komt neer op een miniserie van vier afleveringen, elk rond de 50 minuten.

Dat zou de zaak opeens compleet veranderen. Sterker nog, dat is precies wat Quentin Tarantino in Amerika deed met zijn film The Hateful Eight. Die kwam als miniserie daar op Netflix beschikbaar.

Miniserie

Gelukkig heb je daar Scorsese niet voor nodig. Een behulpzame Zweedse journalist genaamd Alexander Dunerfors heeft namelijk op Twitter uitgelegd hoe je The Irishman gewoon als miniserie kunt kijken. Inclusief eigen titels voor de afleveringen: ‘I Heard You Paint Houses’, ‘Hoffa’, ‘What Kind of Fish’ en ‘It Is What It Is’.

De beste man heeft zelfs precies per aflevering aangegeven waar je moet stoppen met kijken:

Alexander Dunerfors on Twitter

I created a viewing guide for everyone who thinks THE IRISHMAN is too damn long for one night. You’re welcome! #scorsese #netflix #theirishman

Wat ons betreft is The Irishman juist als film absoluut de moeite waard, en er valt wat voor te zeggen dat we onszelf juist moeten uitdagen als het om focus en aandacht gaat in deze snelle wereld.

Daniel Trujillo on Twitter

@dunerfors @yogoldsmith Good take. Here’s my guide to watching it as a mini series.

Maar als op deze manier meer Netflix-abonnees de gangsterfilm een kans geven, dan kunnen we dit soort initiatieven alleen maar toejuichen! Heb je The Irishman al gezien en ben je enthousiast? Check dan ook The Irishman: In Conversation, waarin de acteurs en Scorsese met elkaar in gesprek zijn. Je kunt de special ook op de streamingdienst vinden.

Trek in meer Robert De Niro? Check dan ons lijstje met zijn meest iconische rollen. Het zal geen verrassing zijn dat de naam Martin Scorsese daar geregeld in voorbij komt!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
The Irishman te lang? Zo kijk je de film op Netflix als miniserie!
Sluiten