Noah Korevaar
Noah Korevaar Netflix 17 dec 2019
Leestijd: 2 minuten

Mini-documentaire: Netflix geeft kijkje achter de schermen bij The Irishman

Onlangs verscheen The Irishman op Netflix, de nieuwe film van grootmeester Martin Scorsese. Is het een meesterwerk? De meningen zijn verdeeld, maar het is sowieso een intrigerend project. Al was het alleen al vanwege de bijzondere technologie die erbij aan te pas kwam.

The Irishman: CGI-magie

Hollywoodlegendes Robert De Niro, Joe Pesci en Al Pacino spelen immers ook de jongere versies van hun personages. Vooral De Niro springt door de tijd, van een jonge soldaat tot een oudje in een bejaardentehuis. Niet door jongere acteurs te gebruiken, maar door middel van CGI.

De ondertussen zelf bejaarde acteurs speelden elke scène zelf, waarna de gezichten digitaal werden bewerkt. Lang niet iedereen is fan van het resultaat, gezien het soms lijkt alsof de personages uit een PS3-game komen. Net iets te nep dus. Ook kan CGI niet verhullen dat de acteurs oude mannen zijn, wat verraden wordt door hoe ze bewegen. Een laten we zeggen 20-jarige soldaat loopt nou immers anders dan een 74-jarige opa.

Maar goed, los van het resultaat is het proces erachter in ieder geval fascinerend. Voor het ambitieuze project was een hoop camera-magie nodig, waarbij verschillende camera’s gebruikt moesten worden. Elk decennium, elk tijdperk, moest zijn eigen gevoel en look krijgen. Dat is minder simpel dan je zou denken.

Netflix dropt mini-documentaire

Dat hoef je niet van ons aan te nemen, want Netflix bewijst dat nu zelf middels een nieuwe video. Het gaat om een mini-documentaire van iets meer dan 2 minuten die je op YouTube kunt checken, of hieronder natuurlijk. De cinematograaf die Martin Scorsese voor The Irishman inschakelde neemt je mee door het duizelingwekkende proces.

Tip: check ook op Netflix de special waarin Scorsese en de hoofdrolspelers 20 minuten lang met elkaar praten over The Irishman. Ook daar komt aan bod hoe deze nieuwe manier van filmen erg wennen was voor de doorgewinterde Hollywood-veteranen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
Mini-documentaire: Netflix geeft kijkje achter de schermen bij The Irishman
Sluiten