The Hunt: controversiële horrorthriller komt tóch naar bioscoop, en hoe!

Vorig jaar zou The Hunt uitkomen, een thriller met een horror-sausje. Na schietpartijen in Gilroy, Dayton en El Paso besloot Universal Pictures afgelopen september de controversiële film te schrappen.

The Hunt is terug

De reden? The Hunt gaat over een groepje mensen die tot de elite van Amerika behoren, en voor de lol jagen op ‘ordinaire burgers’. Met jagen hebben we het dan over vermoorden, voor de duidelijkheid.

De timing kon dan ook niet ongelukkiger zijn, met de schietpartijen die het nieuws die weken domineerden.

Donald Trump

Zelfs Donald Trump uitte op Twitter zijn walging:

“De film die uitkomt is gemaakt om te chaos te veroorzaken”, schreef hij een dag voordat The Hunt werd geschrapt.

“Ze creëren hun eigen geweld en proberen vervolgens anderen de schuld te geven. Ze zijn de echte racisten en zijn erg slecht voor ons land! ”

Nieuwe release

Nu is de storm wat meer gaan liggen, en durft Universal Pictures het alsnog aan. Sterker nog, middels een nieuwe poster en trailer voor de horrorfilm wordt zelfs volledig de draak gestoken met alle ophef van vorig jaar.

De satirische thriller van Blumhouse Productions, de studio achter Get Out en The Purge, komt nu alsnog naar de bioscopen, vanaf 13 maart.

De tagline zet direct de toon: “De meest besproken film van het jaar is degene die nog niemand heeft gezien…” Inclusief de doorgekraste originele releasedatum en de nieuwe ernaast:

The Hunt controversiële trailer
Bron: Universal Pictures

Cast en trailer

De cast van de film bestaat onder andere uit Betty Gilpin, Ike Barinholtz, Emma Roberts en Hillary Swank.

Door alle controverse heeft The Hunt hoe je het ook wendt of keert een marketingcampagne van jewelste te pakken, maar het is een kwestie van afwachten voor horrorfans of de film aan alle verwachtingen weet te voldoen.

De nieuwe trailer belooft in eider geval al veel goeds. The Hunt is geregisseerd door Craig Zobel (The Leftovers) en geschreven door Damon Lindelof (Watchman). Op naar 13 maart!

Reageer op artikel:
The Hunt: controversiële horrorthriller komt tóch naar bioscoop, en hoe!
Sluiten