Bioscooptip: ‘The Happytime Murders’ = South Park met poppen 

De kans is groot dat ook jij bekend bent met de vrolijke poppen uit series als The Muppets. Ondanks dat ook deze personages soms wat streken uithalen, blijft het allemaal redelijk beschaafd. Hoe zou het zijn als deze poppen zich net zo erg zouden misdragen als sommige mensen? Dat zie je in The Happytime Murders.

In deze aankomende film wordt Los Angeles naast mensen ook bevolkt door poppen. Het is echter zo dat men ze een beetje als tweederangs burgers beschouwt. Desondanks staan sommige poppen wel degelijk in de spotlights, zoals de castleden van kinderserie The Happytime Gang. Het is daarom een grote schok als er een aanslag op deze acteurs wordt gepleegd. Het is aan Detective Connie Edwards om de daders te vinden. Om dit voor elkaar te krijgen moeten ze wel samenwerken met pop Phil Philips, die zelf ook een verdachte in de zaak is.

The Happytime Murders in de bioscoop

In tegenstelling tot andere poppenfilms zit The Happytime Murders boordevol seks, geweld en grof taalgebruik. Toch is ook dit project afkomstig van The Jim Henson Company, het bedrijf dat ook verantwoordelijk is voor The Muppets. Sterker nog: het is de zoon van de originele bedenker die de regie op zich neemt. Het is misschien een beetje vreemd om poppen in een dergelijke context te zien, maar daardoor juist wel weer heel gedurfd. Het zou daarom zomaar een briljante komedie kunnen worden.

Detective Connie Edwards wordt gespeeld door Melissa McCarthy (Bridesmaids, Spy) en de stem van Phil komt van poppenspeler Bill Barretta. Daarnaast zijn er ook rollen voor Joel McHale (Community) en Elizabeth Banks (The Hunger Games) weggelegd. The Happytime Murders zal vanaf 23 augustus te zien zijn in de Nederlandse bioscopen. Benieuwd naar deze film? Hou dan onze site in de gaten, want we hebben onlangs een exclusief interview gehad met niemand minder dan hoofdpersoon en pop Phil Philips zelf.

Reageer op artikel:
Bioscooptip: ‘The Happytime Murders’ = South Park met poppen 
Sluiten