Noah Korevaar
Noah Korevaar Films & Series 14 feb 2020
Leestijd: 2 minuten

The Green Knight trailer: successtudio imponeert met sterrencast

De laatste keer dat een Arthurlegende naar het witte doek kwam was in 2017. Dan hebben we het over King Arthur, de peperdure megaflop van Guy Ritchie. De regisseur die twee jaar later enorm scoorde met Aladdin voor Disney. Nu is het tijd voor een nieuwe poging: maak kennis met The Green Knight.

Dat is een nieuwe verfilming van een Arthurlegende, met een cast waar je U tegen zegt. De film is een adaptatie van Heer Gawein en de groene ridder. Dat is een ridderroman uit, houd je vast, 1380.

The Green Knight

The Green Knight komt eind mei naar de bioscopen en wordt geproduceerd door A24, de geliefde indie-studio achter bijvoorbeeld Moonlight en The Ligthouse. Zij weten in een tijdperk waar alles om blockbusters draait toch keer op keer hoge ogen te gooien met kleinere producties.

David Lowery neemt de regie op zich. De beste man heeft een aantal degelijke jaren achter de rug, met A Ghost Story, The Old Man & The Gun en Pete’s Dragon. Met The Green Knight tackelt hij zijn meest ambitieuze project tot nu toe. De eerste trailer laat een unieke, sfeervolle fantasy-film zien.

Dev Patel speelt Sir Gawain, de de roekeloze neef van koning Arthur, die op pad gaat om The Green Knight te confronteren en te verslaan, een mysterieuze ridder met een groene huid. In de laatste paar seconden van de trailer krijgen we ons eerste voorproefje op dat personage.

The Green Knight trailer
Bron: A24

Sterrencast

Patel heeft het druk. Begin mei komt een andere high-profile film uit waarin hij de hoofdrol speelt: The Personal History of David Copperfield. Beide films lijken klappers te worden die voor een welkom stukje diversiteit zorgen in de bioscoop, te midden bergen aan actiefilms.

Maar goed, terug naar The Green Knight. Naast Patel bestaat de cast verder onder andere uit Joel Edgerton, Barry Keoghan, Alicia Vikander, Ralph Ineson en Kate Dickie. Sean Harris speelt de rol van King Arthur. Hem kun je kennen als de schurk van de meest recente Mission: Impossible films. Op naar 29 mei!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Schrijf je in voor Manners Weekly!

Echte verhalen regelrecht in je mailbox.

Reageer op artikel:
The Green Knight trailer: successtudio imponeert met sterrencast
Sluiten